Van Wermeskerken verbaast zichzelf: NEC bekert door via wereldgoal

Reacties

NEC heeft woensdagavond ten koste van Go Ahead Eagles de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker bereikt. In een wedstrijd die niet bol stond van mooie momenten was de wereldgoal van Sai van Wermeskerken een prettige afwisseling.

Van Wermeskerken verbaast zichzelf: NEC bekert door via wereldgoal
© ESPN
N.E.C.
N.E.C.
2 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

NEC en Go Ahead waren behoorlijk aan elkaar gewaagd in Nijmegen, wat resulteerde in een schaakspel met weinig kansen. De thuisclub stichtte wel wat gevaar en uiteraard was daar telkens smaakmaker Magnus Mattsson bij betrokken. Zo raakte de Deen in de 28ste minuut de paal. Enkele minuten later was het raak voor NEC. Go Ahead leed balverlies na druk van de Nijmegenaren en uiteindelijk kwam de bal bij Koki Ogawa, die ook al in het vorige bekerduel had gescoord.

De tweede helft was buiten een kans - inderdaad voor Mattsson - behoorlijk saai, maar kende een flink hoogtepunt. Sai van Wermeskerken haalde twintig minuten voor tijd van ruim 25 meter uit en liep een seconde later met beide handen op het hoofd weg van verbazing. De Japanner schoot op werkelijk prachtige wijze de 2-0 achter keeper Jeffrey de Lange.

Kort na dat moment beleefde Finn Stokkers van Go Ahead zijn persoonlijke hoogtepunt. Door oogproblemen had hij sinds april 2023 geen minuten meer gemaakt, in Nijmegen maakte hij zijn langverwachte rentree. Het werd nog bijzonder spannend met Stokkers in het veld, vlak voor tijd maakte Go Ahead de aansluitingstreffer. Gerrit Nauber kopte uit een corner binnen via bekerkeeper Robin Roefs en liet de fans in Nijmegen ook bibberen van de spanning, maar de bekerzege kwam voor NEC niet meer in gevaar.

NEC krijgt zaterdag te horen wie het treft in de kwartfinale van de beker, begin februari gaat die ronde van start.

Klik onder of boven de video om de goal van Van Wermeskerken te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.