Natrappende scheidsrechter gekozen tot beste van Frankrijk

Reacties

Tony Chapron is door zijn collega’s verkozen tot beste scheidsrechter van de Ligue 1. Dat meldt Le Parisien. De aanstaande pensionaris verwierf dit seizoen bekendheid door een absurd incident tijdens FC Nantes - Paris Saint-Germain.

Natrappende scheidsrechter gekozen tot beste van Frankrijk

In de slotfase van het duel struikelde Chapron over de voeten van Nantes-speler Diego Carlos. Daarna kreeg Carlos een tik van de leidsman, die het slachtoffer prompt zijn tweede gele kaart gaf. Het voorval kwam Chapron op een schorsing tot het einde van deze jaargang te staan.

Desondanks hebben zijn collega’s in een verkiezing, georganiseerd door de Franse scheidsrechtersbond (SAFE), Chapron aangewezen als beste arbiter van dit Ligue 1-seizoen. Het is een eerbetoon aan zijn carrière. De 46-jarige scheidsrechter gaat namelijk na dit seizoen met pensioen en heeft zijn laatste wedstrijd in de Franse competitie dus al gefloten.

Volgens Le Parisien zit de scheidsrechtersbond met de komische uitverkiezing in de maag. SAFE hoopt dat de Franse spelersbond (UNFP), die op 13 mei de prijsuitreiking organiseert, het evenement afblaast. Zodoende zou Chapron publiekelijk geen prijs ontvangen voor zijn uitverkiezing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.