Natrappende arbiter pakt bizarre hoofdrol bij zege PSG

Reacties

Paris Saint-Germain gaat in 2018 verder met waar het in 2017 gebleven was in de Franse competitie: winnen. Op bezoek bij FC Nantes kenden de Neymar-loze Parijzenaars zondagavond weinig problemen (0-1). Arbiter Tony Chapron kroonde zichzelf tot opvallende hoofdrolspeler.

Natrappende arbiter pakt bizarre hoofdrol bij zege PSG

Sterspeler Neymar ontbrak in de wedstrijdselectie wegens een ribblessure. Hierdoor moesten de hoofdstedelingen het 'slechts' doen met een aanvallende linie bestaande uit Ángel Di María, Edinson Cavani en Kylian Mbappé. PSG won zijn laatste drie competitieduels van 2017, nadat er daarvoor nog de verrassende eerste competitienederlaag tegen Strasbourg was geleden. Ook de prestaties van Nantes mogen niet onbenoemd blijven, de club uit de havenstad in het westen van Frankrijk vindt zichzelf namelijk terug op de vijfde plaats in de Ligue 1.

Al vroeg kwam de ploeg uit Parijs op voorsprong. Di María ontving een fraaie steekpass van Cavani, waar er ook nog een slim overstapje van Mbappé aan te pas kwam. Het was voor de Argentijnse flankspeler vervolgens een koud kunstje om oog in oog met doelman Ciprian Tatarusanu zijn derde competitietreffer van dit seizoen te laten noteren: 0-1.

Di María met de uithaal die de vroege 0-1 zou betekenen.
Di María met de uithaal die de vroege 0-1 zou betekenen.

Aan het einde van de eerste helft, die werd gedomineerd door de bezoekers, had Di María de voorsprong moeten verdubbelen. Wederom leek Cavani een assist te kunnen bijschrijven, maar de 29-jarige Di María weigerde voor het vrijwel lege doel de bal van dichtbij binnen te tikken. De Argentijns international zag zijn inzet via de lat het speelveld verlaten, waardoor de voorsprong van de peperdure ploeg een nipte bleef.

Direct na de hervatting kreeg Nantes zijn eerste goede kans van de wedstrijd, maar de kopbal van Diego Carlos ging net naast het doel. Tien minuten later was het wederom Di María die voor de 0-2 kon aanleggen, maar zijn schot van afstand trof geen doel. Tussendoor zag aanvaller Emiliano Sala de gelijkmaker namens Nantes nog afgekeurd worden doordat hij in buitenspelpositie stond. Vlak voor tijd zag Mbappe een volley nog knap gekeerd worden door Tatarusanu. De vroege treffer van Di María bleek echter genoeg voor de overwinning, want de voorsprong kwam niet meer in gevaar.

In de slotfase gebeurde nog wel iets zeer opmerkelijks. Scheidsrechter Chapron ging naar de grond nadat hij struikelde over de voeten van Diego Carlos. Vervolgens was te zien dat de leidsman de verdediger een tik gaf, waarna ook nog eens een tweede gele kaart voor de speler van Nantes volgde. Het bizarre voorval zorgde ervoor dat de Braziliaanse verdediger woedend van het veld geholpen moest worden.

Door de zege komt PSG op 53 punten uit twintig duels, elf meer dan achtervolger AS Monaco en stevent de ploeg van trainer Unai Emery af op de titel. Nantes blijft door de nederlaag steken op 33 punten, met drie punten meer dan nummer zes OGC Nice. De vierde plek, waarmee de club zich zou kwalificeren voor de Europa League, is wel uit zicht. Olympique Marseille staat namelijk inmiddels acht punten voor. De complete ranglijst voor de Ligue 1 is hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.