'Franse natrap-scheids kan fluiten op hoogste niveau vergeten'

Reacties

Tony Chapron heeft zijn laatste wedstrijd in de Franse Ligue 1 al gefloten. De scheidsrechter, die in januari wereldnieuws werd nadat hij FC Nantes-speler Diego Carlos natrapte, is na een beroep voor acht maanden waarvan twee voorwaardelijk geschorst door de voetbalbond, melden meerdere Franse media.

'Franse natrap-scheids kan fluiten op hoogste niveau vergeten'

Voor Chapron betekent de lange schorsing zeer waarschijnlijk het einde van zijn loopbaan in de Ligue 1. De 45-jarige arbiter zou na dit seizoen namelijk stoppen. De Franse betaaldvoetbalsectie LFP schorste Chapron eerder voor drie maanden. Na die tijd zouden er nog drie speelronden te gaan zijn in Frankrijk. Chapron ging in beroep.

De scheidsrechter werd in de bekerwedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain op 14 januari per ongeluk ten val werd gebracht door Nantes-speler Diego Carlos. Eenmaal op de grond beland gaf de scheidsrechter de Braziliaan een trap na. Bovendien stuurde hij Diego Carlos ook nog eens met een tweede gele kaart van het veld.

Chapron werd daags na de bekerwedstrijd al tijdelijk op non-actief gezet door de Franse voetbalbond en bood snel zijn excuses aan voor zijn actie. 'Tijdens de wedstrijd werd ik naar de grond gehaald door Diego Carlos en op dat moment voelde ik een scherpe pijnscheut op een plek waar ik onlangs nog een blessure aan had', zei de arbiter toen. 'Mijn verschrikkelijke reflex was om na mijn val mijn been uit te steken naar de speler. Ik wil daar mijn excuses voor aanbieden.' De rode kaart voor Diego Carlos werd direct geseponeerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.