Franse natrap-scheids krijgt na bizarre actie maandenlange schorsing

Reacties

Tony Chapron zal voorlopig niet in actie komen op de Franse velden. De scheidsrechter heeft een schorsing van drie maanden gekregen van de betaaldvoetbalsectie LFP, na zijn krankzinnige natrap-actie.

Franse natrap-scheids krijgt na bizarre actie maandenlange schorsing

Chapron werd vorige maand wereldnieuws, toen hij in de bekerwedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain per ongeluk ten val werd gebracht door Nantes-speler Diego Carlos. Eenmaal op de grond beland gaf de scheidsrechter de Braziliaan een trap na. Bovendien stuurde hij Diego Carlos ook nog eens met een tweede gele kaart van het veld.

Chapron werd daags na de bekerwedstrijd al tijdelijk op non-actief gezet door de Franse voetbalbond en bood snel zijn excuses aan voor zijn actie. 'Tijdens de wedstrijd werd ik naar de grond gehaald door Diego Carlos en op dat moment voelde ik een scherpe pijnscheut op een plek waar ik onlangs nog een blessure aan had', zei de arbiter toen. 'Mijn verschrikkelijke reflex was om na mijn val mijn been uit te steken naar de speler. Ik wil daar mijn excuses voor aanbieden.' De rode kaart voor Diego Carlos werd direct geseponeerd.

Het disciplinaire comité van de Franse bond moest beslissen over een straf voor Chapron en de LFP maakt donderdag bekend dat de arbiter een schorsing van zes maanden heeft gekregen, waarvan drie voorwaardelijk. Chapron kan nog tegen deze beslissing in beroep gaan: doet hij dit niet, dan staat hij in ieder geval tot begin mei aan de kant. Er zijn dan nog drie speelronden te gaan in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.