Natrappende arbiter biedt excuses aan voor 'verschrikkelijke reflex'

Reacties

Tony Chapron hoopt op vergiffenis na zijn bizarre actie in de competitiewedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain (0-1) van zondagavond. De scheidsrechter trapte Nantes-speler Diego Carlos na, nadat deze Chapron per ongeluk ten val had gebracht, en stuurde de Braziliaan hierna ook nog eens van het veld met een tweede gele kaart.

Natrappende arbiter biedt excuses aan voor 'verschrikkelijke reflex'

De Franse voetbalbond (FFF) maakte eerder deze maandag al bekend dat Chapron voorlopig geschorst is en dat de scheidsrechter in ieder geval het duel tussen Angers en Troyes op 21 januari niet zal fluiten. Chapron heeft spijt van zijn natrappende beweging, waarvan de beelden inmiddels de hele wereld zijn overgegaan, en hoopt dat hij snel weer op het veld mag verschijnen.

'Dit onhandige gebaar was erg ongepast', laat de leidsman weten aan het Franse persbureau AFP. 'Tijdens de wedstrijd werd ik naar de grond gehaald door Diego Carlos en op dat moment voelde ik een scherpe pijnscheut op een plek waar ik onlangs nog een blessure aan had. Mijn verschrikkelijke reflex was om na mijn val mijn been uit te steken naar de speler. Ik wil daar mijn excuses voor aanbieden.'

De Franse scheidsrechtersbond heeft in een statement laten weten dat het Chapron steunt. 'Dit was een slecht moment van hem', klinkt het. 'Zonder gewelddadig te zijn, was dit gebaar ongepast. Hij heeft zijn excuses aangeboden bij Diego Carlos en in zijn wedstrijdrapport vermeld dat de tweede gele kaart niet nodig was geweest. Het is de taak van de scheidsrechtersbond om onze arbiters te beschermen en daarom steunen wij Tony Chapron in de zaak die tegen hem gevoerd wordt.'

Het disciplinaire comité van de Franse bond zal deze zaak op zich nemen en binnenkort beslissen voor hoeveel wedstrijden Chapron geschorst zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.