Nations League-hoop Turkije vervlogen, primeur Rashica

Rusland staat na de overwinning op Turkije op de drempel van promotie naar Nations League A. Milot Rashica beleefde een avond met gemengde gevoelens.

Rusland
Rusland
2 - 0
Turkije
Turkije

Turkije kan de hoop op promotie in de Nations League opgeven na de nederlaag in en tegen Rusland, dat op zijn beurt door het succes in Sochi hard op weg is naar promotie naar Nations League A. In de twintigste minuut werd de ban gebroken door Roman Neustädter. De verdediger was attent toen de bal na een schot van Georgiy Dzhikiya via de paal voor zijn voeten kwam.

Turkije had in september in Zweden een 2-0 achterstand in de tweede helft omgebogen tot een 2-3 zege. Tegen Rusland keek de ploeg van bondscoach Mircea Lucescu tegen eenzelfde nadelige marge aan. De tijd voor een nieuwe ontsnapping was beduidend korter dan in Zweden aangezien Rusland in de 78ste minuut via Denis Cheryshev op 2-0 was gekomen. Rusland-doelman Guilherme stond met zijn spelhervatting aan de basis stond van deze genadeklap, want in de resterende twaalf minuten bleef het Turkse antwoord achterwege.

Malta

Milot Rashica heeft zondag zijn eerste interlanddoelpunt begroet. De gewezen aanvaller van Vitesse opende met een schitterende knal van afstand de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden. Het bleek niet voldoende voor een Kosovaars succes. Rene Joensen maakte kort na rust op aangeven van Gilli Rolantsson de 1-1. Hij strafte daarmee onnodig balverlies van Kosovo af. De Faeröer Eilanden maakte meer aanspraak op de zege, maar moest ondanks enkele mooie kansen genoegen nemen met een gelijkspel. Ondanks het puntenverlies blijft Kosovo koploper in Groep 3 van de Nations League D. Azerbeidzjan liet na om te profiteren. De thuiswedstrijd tegen Malta leverde slechts één punt op.