Rusland zet WK-vorm door en blijft ongeslagen in Nations League

Reacties

Rusland heeft donderdag gelijkgespeeld tegen Zweden. De organisator van het voorbije WK gaat daardoor alleen aan kop in de tweede groep van Divisie B in de Nations League.

Rusland zet WK-vorm door en blijft ongeslagen in Nations League
Rusland
Rusland
0 - 0
Zweden
Zweden

De ploeg van trainer Stanislav Cherchesov (rechts op de foto) was een van de grootste verrassingen op het WK. Rusland kegelde zelfs Spanje uit het toernooi en moest in de kwartfinale pas in een strafschoppenserie buigen voor de latere finalist Kroatië.

Ook in de Nations League gaat het Rusland voor de wind. Vorige maand won het elftal van Turkije, dat op haar beurt juist won van Zweden. De derde wedstrijd uit de groep telde meer kansen dan de eindstand doet vermoeden.

In de openingsfase faalde Isaac Thelin oog in oog met de Russische doelman Guilherme, terwijl Artem Dzyuba aan de andere kant gevaarlijk was met een kopbal en WK-smaakmaker Aleksandr Golovin een solo verzuimde te bekronen. Ook de Zweedse captain Andreas Granqvist en Marcus Berg kregen voor rust nog kansen op de openingstreffer.

Tien minuten na rust kon Aleksey Ionov twee keer achter elkaar toeslaan, maar de Rus was niet scherp in de afronding. Zweden bleef vooral dreigend via Emil Forsberg, maar kwam ook niet meer tot scoren.

Daardoor staan de Scandinaviërs met een schamel punt op plek drie in de poule en leidt Rusland de dans met vier punten. Turkije gaat zondag in de Nations League op bezoek gaat bij de koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.