Napoli zegeviert weer, Denis beul van Inter met hattrick

Napoli houdt de spanning in de Italiaanse titelstrijd er nog enigszins in door in eigen huis Genoa te verslaan en zo de derde zege op rij te boeken. Internazionale slaagde er na nederlagen tegen Bologna en Juventus ook tegen Atalanta Bergamo niet in om te winnen. Germán Denis was met drie treffers de beul van Inter.

Napoli – Genoa 2-0Napoli liet in de maanden februari en maart liefst elf punten liggen en voorafgaand aan het thuisduel met Genoa bedroeg het gat met koploper Juventus daardoor twaalf punten. Tegen de degradatiekandidaat uit Genua had Napoli echter geen enkele moeite daar drie punten vanaf te snoepen.

Want al in het eerste half uur nam het elftal van trainer Walter Mazzarri afstand. Goran Pandev (foto) en Blerim Dzemaili gaven de recente zeges op Atalanta Bergamo (3-2) en Torino (5-3) een goed vervolg met twee geplaatste schoten, die Genoa-doelman Sebastien Frey te machtig waren.

In tegenstelling tot de vorige twee duels droeg Serie A-topscorer Edinson Cavani nu eens niet bij aan de zege van Napoli. De Uruguayaanse aanvaller miste in de tweede helft een penalty.

Hoewel het 23ste competitiedoelpunt van Cavani uitbleef, kende Napoli een probleemloze slotfase. Daardoor blijft het tweede en vergrootte de voorsprong op nummer drie AC Milan tot vier punten.

Internazionale – Atalanta Bergamo 3-4Inter miste in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Atalanta met de geblesseerde Diego Milito en Rodrigo Palacio zijn twee voornaamste doelpuntenmakers. De deze winter als hun stand-in aangetrokken Tommaso Rocchi kweet zich echter uitstekend van zijn taak. Twee minuten voor rust maakte hij uit een corner van Ricky Álvarez zijn eerste goal in veertien maanden (foto midden). Aangever Álvarez was na een half uur ingevallen voor de aan zijn dijbeen geblesseerde Antonio Cassano en zette Inter na rust in een tijdsbestek van vier minuten op een 3-1 voorsprong door fouten van verdediger Guillermo Stendardo af te straffen. Kort daarvoor had Giacomo Bonaventura Atalanta nog op gelijke hoogte gebracht.

De riante marge bleek echter niet voldoende om Inter voor het eerst sinds 3 maart weer aan drie punten te helpen, want Atalanta-aanvoerder Germán Denis legde de kwetsbaarheid van de Inter-defensie bloot met een onvervalste hattrick. Eerste benutte hij een strafschop, vervolgens troefde hij respectievelijk Andrea Ranocchia en Walter Samuel af.

De drie treffers van de Argentijnse spits binnen twaalf minuten kwam Inter niet meer te boven, ook al kreeg Atalanta-verdediger Cristian Ramondi in blessuretijd nog rood. Inter blijft met vijftig punten nog wel in de race om Europa League-voetbal. Nummer vier Fiorentina heeft immers slechts twee punten meer. Atalanta staat na de zege in Milaan dertiende met 37 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.