Napoli veroordeelt Crotone tot Serie B, Milan haalt uit

Crotone keert na twee seizoenen terug in de Serie B. De ploeg van trainer Walter Zenga verloor op bezoek bij Napoli. AC Milan besloot het seizoen in de Serie A met een ruime overwinning op Fiorentina.

Napoli - Crotone 2-1
Crotone promoveerde in 2016 voor het eerst in zijn clubhistorie naar het hoogste niveau en verzekerde zich afgelopen seizoen op de laatste speeldag van nog een jaar Serie A. Toen werd Lazio met 3-1 verslagen, terwijl concurrent Empoli verloor bij het al gedegradeerde Palermo.

Ook nu begon Crotone als nummer achttien aan de 38ste speelronde, maar nu wachtte een bezoek aan Napoli. De ploeg van trainer Maurizio Sarri droomde dit seizoen lang van de eerste landstitel sinds 1990. Juventus kroonde zich afgelopen weekend echter voor de zevende keer op rij tot kampioen. Ook al speelde Napoli dus eigenlijk nergens meer voor, tegen Crotone vervulde het wel zijn sportieve plicht.

Eigenlijk was het doek na ruim een half uur al gevallen voor Crotone. Arek Milik (foto) opende in de 23ste minuut de score. De ex-Ajacied kopte zijn vijfde competitietreffer van het seizoen binnen op aangeven van Lorenzo Insigne. Negen minuten na het doelpunt van Milik leverde Insigne ook de assist bij de 2-0 van José Callejón.

Kort voor tijd kwam Crotone nog wel terug tot 2-1 door een goal van Marco Tumminello, maar dat bleek slechts de eretreffer. De degradatie kon niet meer voorkomen worden.

AC Milan - Fiorentina 5-1
Voorfgaand aan de laatste speelronde was AC Milan al zeker van Europees voetbal komend seizoen, maar de ploeg van trainer Gennaro Gattuso zou zich bij een overwinning op Fiorentina verzekeren van een plek in de groepsfase van de Europa League. De tegenstander uit Florence stond twee plekken lager en zou zich alleen bij een wonder plaatsen voor de Europa League. Atalanta Bergamo zou dan moeten verliezen bij Cagliari, terwijl ook het verschil in doelsaldo (+12 om +19) moest worden goed gemaakt.

Fiorentina begon uitstekend aan de wedstrijd, want de bezoekers kwamen in de twintigste minuut op voorsprong door een treffer van Giovanni Simeone. Nog voor rust had AC Milan de schade al gerepareerd. Hakan Çalhanoglu en Patrick Cutrone draaiden de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft liep de thuisclub uit naar een ruime overwinning. Nikola Kalinic, Cutrone en Giacomo Bonaventura zorgden uiteindelijk een voor 5-1 zege van de Rossoneri, die daardoor verzekerd zijn van in ieder geval zes wedstrijden in de Europa League. Fiorentina kan zich richten op een seizoen binnen de eigen landsgrenzen.