Juventus onderstreept suprematie met zevende Scudetto op rij

Juventus heeft zich zondag tot kampioen van Italië gekroond. Een gelijkspel tegen AS Roma (0-0) was voldoende voor de zevende Scudetto op rij.

AS Roma - Juventus 0-0
Lang was het een nek-aan-nekrace in het huidige Serie A-seizoen tussen Juventus en Napoli. De Napolitanen hoopten de alleenheerschappij van De Oude Dame te beëindigen, maar in het slot van het seizoen bleek Juve toch over de langste adem te beschikken. Met één wedstrijd te gaan is het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen vier punten, waardoor de champagne ontkurkt kon worden voor de formatie van Massimiliano Allegri.

Kevin Strootman ontbrak in de basisopstelling bij de opponent uit Rome. Juventus maakte er geen galavoorstelling van in de hoofdstad. De ploegen zochten dan ook de kleedkamers op met een 0-0 stand. Kort na de pauze dacht Paulo Dybala de openingstreffer te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Twintig minuten voor het einde moest Roma verder met tien man. Radja Nainggolan kreeg zijn tweede gele kaart na een tackle op Dybala.

Hierna was het voor Juve zaak om de wedstrijd met een overtal rustig uit te spelen. Hierin slaagden de bezoekers dan ook vrij gemakkelijk. Door het gelijkspel is Juventus niet meer te achterhalen door Napoli, dat zelf won bij Sampdoria. AS Roma eindigt dit seizoen sowieso in de topvier en komt hierdoor volgend seizoen uit in de Champions League. Strootman kwam tien minuten voor het einde nog in de ploeg als vervanger van Daniele De Rossi.

Sampdoria - Napoli 0-2
Napoli vervulde zijn plicht, maar door het resultaat in Rome ging het kampioenschap naar Juve. Na zeventig minuten kwam Napoli op voorsprong via ex-Ajacied Arek Milik. De spits sneed naar binnen en knalde schitterend raak in de bovenhoek. Even later kopte Raúl Albiol de eindstand op het scorebord: 0-2.