Kampioen Juve neemt op grootse wijze afscheid van geëmotioneerde Buffon

Reacties

Juventus heeft zaterdagmiddag op grootse wijze afscheid genomen van clubicoon Gianluigi Buffon. Het al gedegradeerde Hellas Verona werd zonder al te veel moeite verslagen: 2-1.

Kampioen Juve neemt op grootse wijze afscheid van geëmotioneerde Buffon

De legendarische Italiaanse doelman kondigde midweeks aan dat de wedstrijd tegen Hellas Verona zijn laatste voor Juventus zou worden. De veertigjarige keeper is er nog niet uit of hij definitief zijn handschoenen aan de wilgen hangt of nog bij een andere club aan de slag gaat. Voor Juventus stond er weinig meer op het spel op deze zaterdagmiddag. De zevende landstitel op rij was al binnen en ook de Coppa Italia pronkt al in de prijzenkast in Turijn.

Het publiek had een fraaie sfeeractie bedacht voor de doelman die sinds 2001 onder de lat staat bij Juventus. In de eerste helft had de ervaren doelman weinig te doen. Maar iedere redding die hij maakte, werd groots ontvangen door het publiek. De mooiste save werd echter gemaakt aan de andere kant van het veld. Hellas Verona-doelman Nícolas trad adequaat op bij een poging in de bovenhoek van Mario Mandzukic. Paulo Dybala verzorgde het fraaiste moment voor rust met een stift, maar zijn inzet belandde op de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de pauze schakelde De Oude Dame een versnelling hoger. Binnen acht minuten had Juventus een 2-0 voorsprong te pakken. Daniele Rugani nam de openingstreffer voor zijn rekening. De Italiaan tikte de rebound binnen na een schot van Douglas Costa. Miralem Pjanic zorgde voor de tweede goal met een vrije trap.

Na een uur werd het spel onderbroken voor het moment van de middag. Na een lange knuffel met ploegmakker Andrea Barzagli kreeg Buffon een publiekswissel. Een staande ovatie in het Allianz Stadium volgde en de iconische doelman verliet in tranen het veld. Ook veel mensen in het publiek hielden het niet droog bij het vaarwel van Buffon. De wereldkampioen van 2006 speelde liefst 640 Serie A-wedstrijden. Alleen Paolo Maldini (647) speelde er meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Juventus stond er naast een clean sheet-record weinig meer op het spel in het slot van de wedstrijd. Het record hengelde de kampioen uiteindelijk niet binnen. Juve wilde graag de nul houden om op deze wijze op 23 clean sheets te komen. Nog nooit eerder kreeg een formatie in Italië dit voor elkaar in de Serie A en ook Juve bleef op 22 duels zonder tegendoelpunt steken. Een kwartier voor het einde verpestte Alessio Cerci dit feestje door te scoren namens Hellas Verona: 2-1.

Het mocht de sfeer echter niet drukken in Turijn. Al een kwartier voor het einde was Buffon bezig om handjes te schudden, te knuffelen en te poseren voor foto's bij het Juventus-publiek. De zege werd uiteindelijk zonder al te veel moeite over de streep getrokken door De Oude Dame. Rechtsback Stephan Lichtsteiner dacht vlak voor tijd zijn afscheid te bekronen met een doelpunt, maar de Zwitser miste vanaf elf meter. Desondanks sloot Juventus het seizoen af met een overwinning: 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.