Napoli laat kostbare punten liggen in jacht op Juventus

Napoli heeft zichzelf zondagmiddag geen goede dienst bewezen. Omdat het thuisduel met het sterk spelende Sampdoria bij 0-0 bleef, verzuimden de Napolitanen tot op twee punten van koploper Juventus te komen. Juve verloor zaterdag met 1-0 van AS Roma.

Napoli laat kostbare punten liggen in jacht op Juventus

Dat Napoli de rust bereikte zonder tegendoelpunten was voornamelijk te danken aan doelman Morgan de Sanctis. Bovendien haalde Valon Behrami een bal van de doellijn.

Edinson Cavani en Marek Hamsik meldden zich wel in het vijandelijke strafschopgebied, maar hadden het vizier niet op scherp staan of vonden Sampdoria-doelman Sergio Romero op hun weg. Ook in de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. De invalbeurt van Goran Pandev bood Napoli eveneens geen soelaas. Hamsik kwam het dichtst bij, maar zijn inzet verdween via Romero tegen de paal.

Daardoor herstelt de ploeg zich nauwelijks van de 0-3 thuisnederlaag van donderdag in de Europa League tegen Viktoria Plzen. Volgende week vrijdag (op 1 maart) wacht Napoli de topper tegen Juventus. Juve gaat komend weekend op bezoek bij Siena, Napoli speelt uit tegen Udinese. Het gat met de nummers drie en vier, Lazio en AC Milan, is zeven punten. Lazio treedt maandag nog wel aan op bezoek bij hekkensluiter Siena.

Overige uitslagenGenoa-Udinese 1-0Torino-Atalanta Bergamo 2-1Pescara-Cagliari 0-2Catania-Bologna 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen