Fraaie goal van Campagnaro levert Napoli gelijkspel op

Lazio heeft de thuiswedstrijd tegen Napoli in de slotfase gelijkgespeeld. De Romeinen leidden lange tijd, maar moesten door een zeer fraai doelpunt van Hugo Campagnaro genoegen nemen met een punt (1-1).

Al in de twaalfde minuut kwamen de Romeinen op voorsprong. Een knappe actie van Abdoullay Konko resulteerde in een voorzet op Sergio Floccari, die lang de tijd mocht nemen om de bal te controleren en binnen te tikken.

Bij Napoli zorgde - zoals gewoonlijk - Edinson Cavani voor het grootste gevaar. De Uruguayaan, dit seizoen al goed voor liefst achttien doelpunten, raakte echter het houtwerk. Ook Floccari was dicht bij zijn tweede doelpunt van het duel, maar hij zag zijn inzet op de lat belanden.

Toch bleef Napoli strijden voor een punt, wat in de slotfase werd beloond. Drie minuten voor tijd zorgde Hugo Campagnaro voor het hoogtepunt van de wedstrijd, door met een fantastische volley de stand gelijk te trekken: 1-1.

Meer zat er voor beide ploegen niet in, maar veel schieten Napoli en Lazio niet op met een punt. Het gat tussen de nummer twee en drie (respectievelijk Napoli en Lazio) bedraagt nog steeds zes punten. Napoli heeft vijf punten achterstand op koploper Juventus.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.