NAC-fans reageren fel op beoogde overname door City Football Group

Reacties

NAC Breda maakte woensdagavond bekend dat het een akkoord heeft bereikt met de City Football Group, waardoor een overname door het consortium een flinke stap dichterbij is gekomen. Vanuit de supporterskringen wordt er allesbehalve enthousiast gereageerd op dat nieuws.

NAC-fans reageren fel op beoogde overname door City Football Group
© Pro Shots

Een aantal supportersverenigingen van NAC heeft na het nieuws over de beoogde overname door City Football Group een gezamenlijk statement uitgebracht, waarin zij laat weten fel tegenstander te zijn. 'Als de deal daadwerkelijk doorgang vindt bij de RvC, Stichting NOAD, de Gemeente Breda en de KNVB is daarmee voor ons de ziel verkocht en komt er een einde aan NAC', zo klinkt het.

'Dit kan de allerzwartste dag uit de geschiedenis worden van NAC: het einde van de volksclub NAC', zo vervolgt de verklaring. 'Het verkoopproces is vaak en zwaar gefrustreerd. De huidige aandeelhouders hebben altijd gezegd het beste met de club voor te hebben, maar uit deze deal blijkt het tegenovergestelde. We willen geen handelshuis worden voor een sjeik en zijn City Group.'

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat het fameuze bolwerk van City Football Group, waar behalve Manchester City onder meer ook Lommel SK en Troyes AC onderdeel van uitmaken, het oog nadrukkelijk had laten vallen op NAC. De Bredanaars en Manchester City zijn geen vreemden van elkaar, gezien een nauw samenwerkingsverband in het recente verleden.

NAC heeft nu gekozen voor een deal met de City Football Group, maar dit moet nog wel goedgekeurd worden door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.