NAC Breda bereikt overeenstemming met City Football Group

Reacties

NAC Breda heeft een nieuwe stap gezet richting een overname door de City Football Group. De Brabantse club heeft deze week overeenstemming bereikt met het consortium, onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, Gemeente Breda en de KNVB.

NAC Breda bereikt overeenstemming met City Football Group
© Pro Shots

'Wij hebben deze partijen getoetst op basis van de door de RvC, stichting NOAD en de KNVB gestelde criteria. Hierbij moet gedacht worden aan criteria als een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand, de voetbalachtergrond, voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, instandhouding van het gouden aandeel, de statuten en het cultuurhandvest, leiderschap, zekerheid op het gebied van voortzetting en daarmee continuïteit, de herkomst van de financiële middelen, de UBO van de belanghebbenden en hun intenties', verklaart NAC in een statement op de clubsite.

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat het fameuze bolwerk van City Football Group, waar behalve Manchester City onder meer ook Lommel SK en Troyes AC onderdeel van uitmaken, het oog nadrukkelijk had laten vallen op NAC. De Bredanaars en Manchester City zijn geen vreemden van elkaar, gezien een nauw samenwerkingsverband in het recente verleden. Door die goede banden tussen beide clubs ziet de City Football Group veel potentie in NAC. De Bredanaars hebben promotie naar de Eredivisie als uitgangspunt, maar maken een wisselvallig seizoen door.

'Wij hebben de aandeelhouders de uitkomsten van ons onderzoek gepresenteerd. Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group', laat NAC weten.

'Met City Football Group, die reeds een langdurige samenwerking heeft met NAC, is deze week overeenstemming bereikt onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda. Daarmee gaat het verkoopproces de laatste fase in en gaan de aandeelhouders en City Football Group er vanuit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart', aldus de Keuken Kampioen Divisie-club.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.