NAC Breda gewaarschuwd voor 'septemberflow' AZ

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. AZ treedt zondagmiddag voor eigen publiek aan tegen NAC Breda.

NAC Breda gewaarschuwd voor 'septemberflow' AZ
 
Speelronde4
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterEd Janssen

• AZ-NAC Breda stond 33 keer eerder geprogrammeerd in de Eredivisie. De Alkmaarders hielden negentien maal alle punten in eigen huis, moesten negen keer met een punt genoegen nemen en leden vijf keer een thuisnederlaag tegen NAC.

• Na drie speelrondes bezit AZ zes punten, vijf meer dan NAC. De Bredanaars startten het seizoen met twee nederlagen en speelden daarna gelijk tegen Sparta Rotterdam.

• AZ triomfeerde in slechts één van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen een promovendus. De andere vier duels mondden uit in twee gelijke spelen en twee nederlagen.

• Vlak voor de interlandperiode rekende AZ af met zowel ADO Den Haag als Vitesse. De laatste keer dat de Alkmaarders minimaal drie Eredivisie-duels op rij winnend afsloten, was in september 2016.

• In september heeft AZ vaak de smaak te pakken. De laatste acht duels in deze maand leverden liefst negentien van de maximale 24 punten op.

• Wout Weghorst produceerde dit seizoen al veertien schoten binnen het strafschopgebied. Dat zijn er slechts vier minder dan alle spelers van NAC Breda bij elkaar.

• Drie van de vier Eredivisie-doelpunten die NAC Breda dit seizoen liet aantekenen, kwamen voort uit een standaardsituatie: één strafschop, één vrije trap en één corner.

• NAC Breda versterkte zich vorige week met Thomas Enevoldsen. In zijn laatste 25 competitieduels liet de dertigjarige Deen twaalf doelpunten en vier assists aantekenen.

De laatste vijf edities van AZ-NAC Breda:

SeizoenUitslag
2010/111-1
2011/120-0
2012/130-1
2013/143-0
2014/153-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.