Na tien basisplaatsen op rij is Gakpo plaats in voorhoede Liverpool kwijt

Reacties

Cody Gakpo zit woensdagavond op de reservebank bij Liverpool. De international van het Nederlands elftal is na tien basisplaatsen op rij voor het eerst gepasseerd door Jürgen Klopp. De oefenmeester kiest voor het Premier League-duel met Wolverhampton Wanderers voor een voorhoede met Diogo Jota, Mohamed Salah en Darwin Nuñez.

Na tien basisplaatsen op rij is Gakpo plaats in voorhoede Liverpool kwijt
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Sinds zijn komst van PSV was Gakpo bij Klopp een onomstreden kracht. De aanvaller speelde achtereenvolgens zes Premier League-, drie FA Cup- en een Champions League-wedstrijd op rij vanaf de aftrap. In die wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren, maar een onuitwisbare indruk wist de miljoenenaankoop uit Eindhoven niet te maken.

Klopp besloot Gakpo enkel in de twee verloren uitwedstrijden tegen Brighton & Hove Albion negentig minuten te laten staan. Afgelopen weekend werd Gakpo in het duel met Crystal Palace bij een 0-0 stand gewisseld nadat hij een dot van een kans op de openingstreffer had gemist. Nu is het de beurt aan Jota, die tegen zijn oude club speelt. De Portugees speelde bij afwezigheid van Darwin Nuñez ook al tegen Palace, maar blijft in tegenstelling tot zijn concurrent wel staan. Jordan Henderson, Joël Matip en Andrew Robertson zijn drie andere spelers die hun plaats verliezen.

Overigens staat Virgil van Dijk wel aan de aftrap. De verdediger, deze week nog verkozen in het wereldelftal van het jaar, draagt de aanvoerdersband op Anfield. Hij wordt in het centrum van de defensie vergezeld door Ibrahima Konaté. De Fransman was de afgelopen periode geblesseerd en keert terug in het elftal.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Bajcetic, Elliot; Salah, Nuñez, Jota.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.