Na maanden toekijken is Pierie terug bij Twente: 'Kippenvel'

Reacties

Kik Pierie heeft maandag voor het eerst sinds april 2021 een wedstrijd gespeeld. De verdediger van FC Twente, die wordt gehuurd van Ajax, stond in de basis bij de beloften in het duel met FC Emmen. De Tukkers wonnen met 1-0 door een doelpunt van Manfred Ugalde.

Na maanden toekijken is Pierie terug bij Twente: 'Kippenvel'
© Pro Shots

Pierie kwam vorig seizoen nog tot 24 Eredivisie-wedstrijden voor Twente. De laatste vier duels miste hij door een hamstringblessure. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen had hij last van een blessure aan zijn rug die aanvankelijk niet ernstig leek, maar dat wel bleek te zijn. Pierie moest maandenlang toekijken.

'Het is een lang verhaal', zei Pierie onlangs op het clubkanaal van Twente. 'Het was een extreme overbelasting en het duurde lang voordat dat herstelde. Het had tijd nodig en nu gaat het de goede kant op. Ik kan weer doen wat ik leuk vond. Een half jaar geleden mocht ik niks. Ik heb geprobeerd om te zwemmen en te fietsen. Hardlopen had te veel impact. Zelfs zwemmen ging niet. Ik stond er anders voor en wist niet wanneer ik terug zou zijn.'

Pierie kijkt terug op een moeilijke periode. 'Het was heel raar en ik heb veel met familie opgetrokken. Dat deed me goed, want daardoor vergat ik de blessure enigszins. Hoe verder ik kwam, de eerste keer terug op het veld of de eerste keer trainen met een bal, dat gaf de burger moed. Toen ik er weer stond, kippenvel. Niet te beschrijven. Na al het werk dat ik erin stopte was ik weer one of the guys.'

Maandag verscheen de naam van Pierie in de opstelling van de beloften van Twente, met onder anderen Joshua Brenet, Michel Vlap, Václav Cerny en Ugalde in de basis. Laatstgenoemde maakte de enige goal, hoewel Pierie nog dichtbij kwam met een kopbal. Na een half uur werd Pierie gewisseld voor Michel Driezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.