Twente en Ajax akkoord: 'Volgend jaar zullen we een betere Kik Pierie zien'

Reacties

Kik Pierie speelt ook komend seizoen voor FC Twente. De Enschedese club bereikte met Ajax overeenstemming over een tweede huurperiode.

Twente en Ajax akkoord: 'Volgend jaar zullen we een betere Kik Pierie zien'
© Pro Shots

Pierie verhuisde afgelopen zomer naar FC Twente in de hoop meer meter te kunnen maken in de Eredivisie. De twintigjarige verdediger, die in Amsterdam nog een contract tot medio 2024 heeft, kreeg met 24 duels in de Eredivisie dat wat hij beoogde.

In februari keek Pieri in VI nog voorzichtig vooruit naar zijn toekomst bij Ajax. Bij een gebrek aan perspectieven in de Amsterdamse hoofdmacht zou hij opteren voor een nieuwe verhuurperiode. 'Ik wil dus niet weer tussen twee elftallen in komen te hangen en mijn wedstrijden in het beloftenteam spelen, zoals vorig seizoen is gebeurd. Dat is niet goed voor mijn ontwikkeling en ik word er persoonlijk ook niet gelukkig van.'

Nu is duidelijk geworden dat een terugkeer naar Ajax voorlopig niet aan de orde is. Pierie prijst zich gelukkig met nog een jaar in Enschede. 'FC Twente is een warme club met een geweldige sfeer, en waar ik me goed kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen', zegt hij op de clubwebsite.

FC Twente is op z'n beurt gelukkig met Pierie. 'We zijn blij dat Kik nog een jaar bij ons speelt', stelt technisch directeur Jan Streuer. 'Kik begon dit seizoen ongelukkig door een blessure en we denken dat hij veel progressie gaat maken. Volgend jaar zullen we een betere Kik Pierie zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.