Pierie weet wat hij beter had kunnen doen bij Ajax

Reacties

Voor liefst vijf miljoen euro wordt hij medio 2019 als achttienjarig aanstormend talent door Ajax overgenomen van SC Heerenveen. Inmiddels is hij, zonder ooit zijn debuut voor de hoofdmacht te hebben gemaakt in Amsterdam, op huurbasis actief voor FC Twente. Het is het verhaal van Kik Pierie.

Pierie weet wat hij beter had kunnen doen bij Ajax

In de nieuwste VI is een uitgebreid interview met de altijd nog maar twintigjarige Pierie te lezen. De verdediger kijkt vooruit, maar ook terug. Op die tijd dat hij zich in het Ajax-shirt terugvond in de Keuken Kampioen Divisie. Met Jong Ajax. Het was de eerste tegenslag in de loopbaan van Pierie, die daarvoor al twee seizoenen in de hoofdmacht van Heerenveen had meegedraaid.

Nadat trainer Erik ten Hag hem in het begin van zijn eerste Ajax-seizoen nog een paar keer in de wedstrijdselectie had opgenomen, verdween Pierie zelfs helemaal uit beeld bij het eerste.

De linkspoot geeft toe dat hij in zijn teleurstelling daarover niet altijd even verstandig heeft gehandeld. 'Ik heb lang lopen balen, nadat duidelijk geworden was dat ik niet zomaar bij het eerste elftal zou aanhaken. Bij Heerenveen ben ik altijd een belangrijke speler geweest en ineens kwam ik helemaal onderaan de ladder terecht. Dat was nieuw voor me en daar heb ik het wel een tijd moeilijk mee gehad. Nu zeg ik: daar ben ik te lang in blijven hangen.'

Na die teleurstelling verwerkt te hebben, besloot Pierie de knop om te zetten. Hij leerde op de training van ervaren Ajacieden als Daley Blind en Nicolás Tagliafico. In de nieuwe VI en op VI PRO vertelt hij geen spijt te hebben van zijn keuze voor Ajax. Over hoe hij volwassen werd op en naast het veld. En Pierie kijkt naar zijn toekomst. Twente ziet zeker toekomst in de jonge verdediger, maar hij heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024. Lees op VI PRO hoe hij daar tegenaan kijkt.

Spelersprofiel

K. Pierie


Geboortedatum:
20 juli 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Boston
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer K. Pierie
Meer over K. Pierie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.