FC Twente hoopt op Pröpper, ook naam Locadia valt

Reacties

FC Twente hoopt Robin Pröpper transfervrij over te nemen van Heracles Almelo. De 27-jarige verdediger heeft een aflopend contract en heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Twente ziet in hem een mogelijke steunpilaar in de defensie.

FC Twente hoopt op Pröpper, ook naam Locadia valt
© Pro Shots

Heracles hoopt ondertussen nog op een langer verblijf van Pröpper, die sinds 2016 in Almelo speelde. Twente, dat zaterdag de eerste training van het seizoen afwerkte, maakte de interesse in de verdediger deze week kenbaar bij Heracles. 'Dat hoeft officieel niet, maar we hebben een prima relatie met Heracles', laat technisch directeur Jan Streuer weten tegen VI.

Twente kwam eerder al tot een akkoord met Ajax over Kik Pierie, die opnieuw wordt gehuurd, en verlengde het aflopende contract van Julio Pleguezuelo. Met Dario Dumic, de jonge Mees Hilgers en mogelijk Pröpper zouden de posities centraal achterin goed bezet zijn.

Met de contractverlenging van Wout Brama en de komst van Giovanni Troupée en huurling Manfred Ugalde sloeg Twente vrijdag een grote slag. Luka Ilic blijft daarnaast nog een jaar bij Twente, dat met Manchester City akkoord is over een nieuwe huurovereenkomst. Alleen het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt.

Locadia
Ondertussen zou ook de transfervrije Jody Lukoki op weg zijn naar Twente. Daarnaast viel de naam van Jürgen Locadia deze week bij de Tukkers. Hij zou in beeld zijn voor de spitspositie. FC Cincinnati lichtte eerder de koopoptie in het huurcontract met Brighton & Hove Albion niet, waardoor de aanvaller terugkeerde naar Engeland. Daar ligt hij nog tot medio 2022 vast.

Streuer bevestigde dat Locadia op het lijstje staat, maar meer ook niet. 'Hij is een speler die we kennen, dat wil niet zeggen dat we nu met hem bezig zijn. Zijn naam is gevallen, maar niet door ons. Er zijn meerdere opties voor die positie, daar kan ik nu nog weinig over zeggen. Het is een lastige positie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.