'Na Hofland ook Ultee afgerekend op Fortuna-opstellingen'

Reacties

Fortuna Sittard hoopte na de nipte ontsnapping vorig seizoen ditmaal te kunnen ontstijgen aan degradatievoetbal, maar na vier wedstrijden staan de Limburgers nog altijd op nul punten. Bovendien is het erg onrustig bij de club, waar trainer Sjors Ultee vorige week al moest wijken.

'Na Hofland ook Ultee afgerekend op Fortuna-opstellingen'
© Pro Shots

Volgens Fortuna was zijn ontslag niet gebaseerd op de eerste drie nederlagen. 'Deze keuze had echt te maken met het proces en uiteindelijk ook met verschil van inzicht over hoe we wél tot de gewenste resultaten konden gaan komen', aldus technisch manager Sjoerd Ars, die niet in detail wil treden.

Vijf weken voor zijn ontslag was Ultee opmerkelijk genoeg nog in gesprek met de clubleiding over verlenging van zijn contract. De trainer twijfelde na drie roerige jaren in verschillende functies en liet algemeen directeur Ivo Pfennings een paar dagen voor het thuisduel met SC Cambuur weten dat hij voorlopig niet wilde bijtekenen. De dag na de met 1-4 verloren wedstrijd ontdekte Ultee toevallig dat hij ontslagen was, toen hij op het Instagram-account van de club zag dat alle trainingen de week erop besloten zouden zijn voor pers en publiek. Met hem was niets overlegd.

De Utrechter wil zelf niet ingaan op zijn ontslag en de verhalen die erover de ronde doen. Andere betrokkenen wel, zij het off the record. Ze zeggen dat Ultee vooral is afgerekend op zijn weigering om zijn opstelling aan te passen aan de wensen van de beleidsbepalers van Fortuna. Specifiek zou het hem zijn aangerekend dat hij middenvelder Dogan Erdogan naar de bank verwees voor het thuisduel met SC Cambuur én vasthield aan doelman Yanick van Osch.

Voorzitter Isitan Gün – onbereikbaar voor commentaar – distantieerde zich eerder al van de suggestie dat hij en de mensen in zijn omgeving de opstelling van Fortuna willen bepalen, maar de verhalen zijn hardnekkig. Kevin Hofland beweerde na zíjn ontslag als trainer van de club dat hij moest wijken wegens het niet opstellen van een speler, middenvelder Samuel Moutoussamy.

Deze week in VI en op VI PRO meer over de dramatische start van Fortuna Sittard, waar de komst van Burak Yilmaz tot nu toe vooral onrust heeft opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.