MVV stelt teleur bij snelle terugkeer in De Galgenwaard

MVV Maastricht heeft maandag opnieuw geen succes geboekt in De Galgenwaard. Vier dagen na de bekeruitschakeling tegen FC Utrecht kwamen de Limburgers in de Keuken Kampioen Divisie niet langs nummer zestien Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht
0 - 0
MVV Maastricht

De 2-0 nederlaag tegen de hoofdmacht kreeg nog een bijzonder staartje voor MVV. De meegereisde fans richtten donderdag schade aan, waardoor FC Utrecht in samenwerking met de politie een onderzoek heeft ingesteld en de fans tegen de beloften niet welkom waren.

In de eerste helft kwam Thijmen Nijhuis noodgedwongen vaak in actie. De doelman van Jong FC Utrecht trad goed op bij grote kansen voor Pieter Nys en Anthony van den Hurk. De thuisploeg stond in grote fases van de wedstrijd onder druk, maar werd zo nu en dan gevaarlijk via uitblinker Rayan El Azrak. Vlak voor rust kreeg Utrecht zelfs een enorme kans, maar Hawbir Moustafa redde MVV door de kopbal van Rick van der Meer van de lijn te halen.

Ook na rust was Utrecht dicht bij de openingstreffer bij een schot van Sylian Mokono op de paal. Aan de andere kant bleven Nys en Van den Hurk tot aan het laatste fluitsignaal dreigend, maar beide keepers hielden hun doel schoon. Daardoor verlaat MVV de Domstad ditmaal met een punt en blijft de ploeg van trainer Ron Elsen steken op plek negen.