Mulder kritisch op statement België: 'In Qatar gaan ze elkaar nu echt niet bellen'

Reacties

Ook de Belgische nationale ploeg kwam dinsdagavond met een statement over het WK in Qatar. Dat maakte echter weinig indruk op Jan Mulder.

Mulder kritisch op statement België: 'In Qatar gaan ze elkaar nu echt niet bellen'
© Pro Shots
België
België
8 - 0
Wit-Rusland
Wit-Rusland

De spelers van België droegen voor de aftrap van het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland (8-0) een shirt met daarop de tekst Football Supports Change, de boodschap die Oranje ook al uitdroeg voorafgaand aan het thuisduel met Letland en navolging kreeg van Denemarken. Eerder kwamen ook Noorwegen en Duitsland al met een statement om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Qatar bij de bouw voor de WK-stadions.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Jan Mulder was België aan de late kant. 'België had als nummer één van de wereld iets eerder mogen beginnen met zo'n statement', zei de oud-international als analyticus bij VTM. 'Het mocht ook iets duidelijker. In Qatar gaan ze niet naar elkaar bellen: Heb je dát gezien in België? Nee, dit is een vaag standpunt. Maar ik snap dat ook wel. De hele voetbalwereld wordt gesponsord door Qatar en staat dus machteloos.'

In Nederland klonken vergelijkbare geluiden nadat Oranje zaterdag met hetzelfde statement was gekomen. 'Mooi begin jongens, maar er is meer nodig', twitterde mensenrechtenorganisatie Amnesty International, dat meent dat er meer nodig is om de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren. Diverse Oranje-internationals werden daarom opgeroepen een petitie te ondertekenen. 'Voor échte verandering.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.