Duitsland neemt met zelfgemaakte letters stelling over Qatar: 'Ons bereik is groot'

Reacties

In navolging van Noorwegen kwam Duitsland donderdag voor de start van de WK-kwalificatie met een duidelijke boodschap over het WK in Qatar en de mensenrechten.

Duitsland neemt met zelfgemaakte letters stelling over Qatar: 'Ons bereik is groot'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
3 - 0
IJsland
IJsland

Voor het duel met IJsland vormden de Duitse internationals met letters op hun borst het woord Human Rights. Die Mannschaft nam daarmee stelling in de discussie rond het WK in Qatar, waar arbeiders onder treurige omstandigheden moeten werken aan de WK-stadions.

'We willen de gemeenschap duidelijk maken dat we het niet negeren. We willen duidelijk maken welke omstandigheden er in Qatar moeten gelden', gaf Leon Goretzka uitleg over de actie.

'We hebben de letters zelf gemaakt. We hebben een groot bereik en kunnen dat gebruiken om te laten voor welke waarden en normen we staan. Dat hebben we nu laten zien.'

Woensdag had Noorwegen voor het duel met Gibraltar een soortgelijke boodschap afgegeven. 'Mensenrechten, op en buiten het veld', stond er op de shirts van de Noorse internationals.

Het Noorse statement voor het duel met Gibraltar bleef zonder gevolgen. De FIFA liet weten dat een sanctie voor Noorwegen achterwege blijft. 'De FIFA gelooft in vrijheid van meningsuiting en in de kracht van voetbal om positieve verandering teweeg te brengen', aldus de wereldvoetbalbond. Deze boodschap is herhaald door de FIFA naar aanleiding van de Duitse actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.