Noorse trots na statement en zorgen om Ødegaard

Reacties

Noorwegen is de weg naar het WK in Qatar begonnen met een zege. De acties rond het duel met Gibraltar genereerden meer aandacht.

Noorse trots na statement en zorgen om Ødegaard
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 3
Noorwegen
Noorwegen

Het bezoek aan het kleine Gibraltar leverde een verwachte overwinning op. De actie vooraf, een statement over de situatie in Qatar, zorgde voor extra aandacht. 'Ik moet zeggen dat ik trots ben Noor te zijn en trots dat de nationale ploeg deze stelling inneemt', zei John Peder Egenaes, de secretaris van de Noorse afdeling van Amnesty International tegen het Noorse TV2.

'Ik was aanvankelijk wat teleurgesteld. De boodschap 'Respect op en buiten het veld' is fantastisch, maar toen ik bij de volksliederen de boodschap 'Mensenrechten op en buiten het veld' zag voelde ik dat het echt een statement was en een boodschap die zal worden gehoord.'

Het statement krijgt mogelijk nog een staartje aangezien de FIFA geen politieke boodschappen duldt. Een boete behoort tot de mogelijke consequenties van de actie.

Op het veld liep het voor de Noren niet echt soepel. Erling Haaland bleef opvallend genoeg droog staan, terwijl Martin Ødegaard na de eerste helft in de kleedkamer achterbleef.

Bondscoach Stale Solbakken nam de vrees over Ødegaard weg. 'Er is goede hoop dat hij er zaterdag tegen Turkije bij kan zijn. Het is geen serieuze blessure', aldus de keuzeheer van de Noren, die niet helemaal verlost zijn van zorgen over de beschikbaarheid van de aanvoerder. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.