Moutinho: 'Wacht nog pittige strijd tegen fysiek sterk team'

Portugal won het eerste play-off-duel met Zweden (1-0) maar na afloop hadden de spelers het gevoel dat het meer had kunnen zijn. Portugal moet nu nog vol aan de bak in de return. Cristiano Ronaldo bekeek het van de positieve kant.

Moutinho: 'Wacht nog pittige strijd tegen fysiek sterk team'

Hij maakte de enige treffer van de wedstrijd. 'Een belangrijke. We hadden er nog één of twee kunnen en moeten maken, maar dat is nu eenmaal niet gebeurd', relativeerde de Real Madrid-ster. 'We moeten nu gewoon blij zijn met dit resultaat. Het is een minimale voorsprong, maar in ieder geval beter dan een gelijkspel. Ook in Zweden moeten we nu scoren. Maar gedaan is het nog niet.'

Middenvelder João Moutinho baalde, maar zag perspectief. 'We kunnen blij zijn met de inspanning die we hebben geleverd en de teamgeest en toewijding die we lieten zien. We hebben geweldig gespeeld, maar het resultaat valt te laag uit', wist de AS Monaco-speler ook.

Moutinho en zijn ploeggenoten moeten het nu dinsdag in Solna afmaken. 'Ik denk dat we vanavond hebben laten zien dat wij de betere ploeg zijn. We hebben Zweden ons spel opgedrongen, maar er wacht ons nu nog een pittige strijd tegen een fysiek sterke tegenstander', aldus Moutinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen