Mourinho houdt Feyenoord in spanning: 'Of hij erbij is? Misschien'

Reacties

Zonder Paulo Dybala was AS Roma zondag met 3-0 te sterk voor Udinese. Toch lijkt Feyenoord-trainer Arne Slot bij het afstemmen van zijn tactiek beter rekening te kunnen houden met het meespelen van de Argentijnse vedette.

Mourinho houdt Feyenoord in spanning: 'Of hij erbij is? Misschien'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 0
Udinese
Udinese

Dybala ging tijdens het heenduel in De Kuip al in de eerste helft naar de kant met een blessure. Die weerhield de 29-jarige aanvaller ervan om mee te spelen tegen Udinese. Lukt het de medische staf om Dybala op te lappen voor de return tegen Feyenoord? 'Misschien. Ik ben meer positief dan negatief, maar het blijft een vraagteken', zei trainer José Mourinho bij DAZN na de zege op Udinese.

Pellegrini
Opvallend was dat Roma opnieuw een penalty op de paal schoot. Dit keer was het niet Lorenzo Pellegrini, maar Bryan Cristante die miste. Dat Pellegrini niet opnieuw plaatsnam achter de bal, was een keuze van Mourinho. 'Ik wilde dat hij geen extra druk zou voelen. Ik heb hem gezegd: "Als er een penalty komt voor de 2-0, dan mag jij hem nemen. Maar als de penalty beslissend is, dan niet." Dat was het geval', zei Mourinho.

'Gelukkig maakte hij een uitstekend doelpunt, want na de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg hij veel negatieve reacties op social media. Dat is de realiteit van de huidige tijd. Je staat oog in oog met de fans. Maar we doen het samen, in voor- en tegenspoed. Dat is een belangrijk kenmerk van deze club.'

Hoogst haalbare
Na de overwinning op Udinese kan de blik op donderdag. Dan moet Roma in eigen huis een 1-0 nederlaag tegen Feyenoord zien weg te poetsen. 'We moeten gaan nadenken over iets, waarvan ik denk dat het donderdag kan gebeuren', doelde Mourinho op een eventuele zege tegen de koploper van de Eredivisie. 'Of dat mogelijk is? Dat denk ik wel. Als je de kwartfinale bereikt, wil je voor het hoogst haalbare gaan.'

AS Roma
AS Roma
nv
4 - 1
Feyenoord
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.