Mourinho heeft geen spijt van uitbarsting: 'Ik heb niemand beledigd'

Reacties

José Mourinho heeft nog altijd geen enkele spijt van de manier waarop hij rond de Europa League-finale met AS Roma omging met scheidsrechter Anthony Taylor. Na de verloren eindstrijd tegen Sevilla noemde de trainer het optreden van Taylor een 'f*cking disgrace'. De arbiter werd vervolgens op het vliegveld van Boedapest belaagd door aanhangers van Roma.

Mourinho heeft geen spijt van uitbarsting: 'Ik heb niemand beledigd'
© Pro Shots

In een uitgebreid interview met Corriere dello Sport gaat Mourinho nog eens in op de kwestie, die hem een schorsing van vier Europese wedstrijden oplegde. De trainer herinnert zich dat hij na de wedstrijd in de parkeergarage Taylor nariep. 'Ik weet dat het niet heel netjes was, maar ik heb niemand beledigd. Disgrace is gewoon een krachtterm.'

Mourinho sprak na de wedstrijd ook met oud-scheidsrechters Roberto Rosetti en Howard Webb, die aanwezig waren in Boedapest. De Portugees was boos op Taylor omdat hij Roma een strafschop zou hebben onthouden. 'Ik vroeg aan Rosetti en Webb of zij het een strafschop vonden. Rosetti, zoals scheidsrechters vaak doen, gaf geen antwoord. Webb zei: "José, het is een zware beslissing." Hij deed wat Taylor had moeten doen. Als hij naar mij was gekomen en had gezegd "ik heb een fout gemaakt, het spijt me", dan had hij mijn respect verdiend.'

De trainer van Roma kreeg het afgelopen seizoen vaker aan de stok met scheidsrechters. 'In Italië voel ik me aangevallen', vervolgde Mourinho. 'Ze hebben mijn vrijheid als voetbalman aangetast. Ik voel me hier niet meer op mijn gemak. Op institutioneel niveau hadden ze me anders moeten behandelen', doelde de trainer op een schorsing die hij eerder dit jaar kreeg vanwege zijn gedrag rond een wedstrijd tegen Cremonese.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.