Mourinho kansloos in hoger beroep: UEFA handhaaft lange schorsing

Reacties

José Mourinho heeft zijn beroep tegen de UEFA verloren. De trainer van AS Roma liet zich volledig gaan na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla. Daarom werd de Portugees hard gestraft door de Europese voetbalbond.

Mourinho kansloos in hoger beroep: UEFA handhaaft lange schorsing
© Pro Shots

The Special One liet zich langs de lijn al in extreme mate gaan tijdens de eindstrijd in Boedapest. Theatraal liet Mourinho zich veelvuldig gaan tegenover de arbitrage. Na afloop ging de Portugees echter nog een stap verder. Daar trok de UEFA een grens.

Mourinho zocht scheidsrechter Anthony Taylor op de parkeerplaats van het stadion, ruim na het laatste eindsignaal, nog eens foeterend op. De oefenmeester schold de Engelse arbiter uit, nadat hij in diverse interviews ook al uitgehaald had naar Taylor. Het leverde een schorsing van vier Europese wedstrijden op. Daar was Mourinho het vanzelfsprekend niet mee eens, waarna een beroep werd aangetekend. Dat beroep heeft de coach nu verloren, waardoor AS Roma het de eerste vier Europese wedstrijden van komend seizoen zonder de trainer moet doen.

Overigens blijft het daar niet bij voor AS Roma. De club heeft een boete gekregen van 55.000 euro, vanwege het afsteken van vuurwerk op de tribunes. Ook mogen er geen uitsupporters aanwezig zijn bij de eerste volgende wedstrijd buiten het eigen stadion. Daarnaast heeft de club diverse claims ontvangen, naar aanleiding van vele vernielingen in het stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.