Woede en bezoek aan scheidsrechterskleedkamer: Mourinho vecht schorsing aan

Reacties

AS Roma-trainer José Mourinho is voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn gedrag tijdens en na de verloren wedstrijd tegen Cremonese. Daarmee is de zaak nog niet voorbij. De club en Mourinho leggen zich niet neer bij de straf, die voortkwam uit een bijzondere situatie.

Woede en bezoek aan scheidsrechterskleedkamer: Mourinho vecht schorsing aan
© Pro Shots
Cremonese
Cremonese
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Al in de eerste minuut na rust werd Mourinho naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Marco Piccinini, die van zijn vierde official had begrepen dat de Portugees zijn boekje te buiten was gegaan. Na de wedstrijd toonde Mourinho zich woedend op de persconferentie en liet hij weten stappen te willen ondernemen tegen de vierde man. Daarvoor was het blijkbaar ook al misgegaan bij de kleedkamers.

In het rapport van de tuchtcommissie staat dat de protesten van Mourinho hevig waren, dat dit door bleef gaan na de rode kaart en dat Mourinho na de wedstrijd de kleedkamer van de scheidsrechter betrad en zich ook daar beledigend uitte richting de vierde official.

Mourinho mist de competitiewedstrijden tegen Juventus en Sassuolo door de schorsing, al zet hij nog wel in op strafvermindering. In het kader van het onderzoek zullen alle betrokkenen snel gehoord worden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.