Morata slaat terug na 'historische dans en afdroogpartij' tegen Duitsland

Reacties

Ongeloof, trots en hoop, dat is wat er van de Spaanse voorpagina's afknalt na een avond voor de eeuwigheid. In Sevilla vernederde Spanje in een duel om een plek bij de Final Four van de Nations League Duitsland met 6-0.

Morata slaat terug na 'historische dans en afdroogpartij' tegen Duitsland
Spanje
Spanje
6 - 0
Duitsland
Duitsland

Er was sprake van een ware strafexercitie voor de Duitsers, die er niet in slaagden ook maar één keer op doel te schieten. MARCA schroomt niet om uit te pakken. Een knalgele zes prijkt op de voorpagina en de kop in chocoladeletters (Een historisch schouwspel tegen Duitsland) wordt begeleid met – hoe kan het ook anders – drie uitroeptekens ervoor en drie uitroeptekens erachter. Benadrukt wordt dat er sprake is van de grootste overwinning ooit op een voormalig wereldkampioen.

Zelfs in Catalonië is de historische zege van Spanje de hoofdmoot, al is er ook genoeg aandacht voor Barcelona. Het Nations League-duel wordt in Mundo Deportivo betiteld als een 'Historische Dans' en wordt geanalyseerd als 'een perfecte wedstrijd'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het eveneens Catalaanse Sport wordt stiekem ook al even vooruitgekeken. Er wordt immers geconcludeerd dat er sprake is van een spannend en opwindend project onder bondscoach Luis Enrique en dat de galavoorstelling tegen Duitsland houvast en hoopt biedt voor een zeer succesvol EK.

Dan terug naar Madrid, waar AS spreekt van 'Een historische afdroogpartij'. Zelfs kranten als El Pais en La Razón hebben op hun voorpagina een mooie foto van juichende Spaanse internationals ingeruimd. Met andere woorden: er was sprake van niet alleen een feestelijke, maar ook historische, avond voor de Spanjaarden.

Blijdschap
Bondscoach Luis Enrique deelde dat blije gevoel, dat door Sergio Ramos al werd gevangen in een jubelplaat uit de kleedkamer, ook achteraf. 'Ik voel dezelfde blijdschap als alle Spaanse fans. We speelden al goed in deze poule, maar hebben niet altijd gekregen wat we verdienden. Deze zege zorgt voor een boost. De spelers weten nu dat ze op dit niveau kunnen schitteren. Dat zorgt voor mentale rust, maar ontslaat ons niet van de verplichting om gas te blijven geven. Ik kijk er nu alweer naar uit hen in maart weer te zien. Het enige minpuntje van vanavond was dat er geen fans aanwezig waren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus-spits Álvaro Morata voelde ondanks de feestelijke stemming na afloop nog wel de neiging even zijn tanden te laten zien. De aanvaller sloeg terug naar de critici, die na de nederlaag tegen Oekraïne (1-0) en het gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) vooral hadden benadrukt dat Spanje zo moeilijk scoort.

'Ik zou wel eens willen horen wat die mensen nu te zeggen hebben!', aldus de maker van het openingsdoelpunt. Dit was tegen een voormalige Europees en wereldkampioen. Dus nu kunnen zij zelfs geen minpunten vinden. We hebben een jonge ploeg, dus heb wat vertrouwen in ons. Er komt een EK aan. En wat dat betreft hebben we de enige juiste boodschap afgegeven.'

De genoemde covers:

!!!Een historisch schouwspel!!!
!!!Een historisch schouwspel!!!
Historische Dans
Historische Dans
De Grootste
De Grootste
Een historische afdroogpartij
Een historische afdroogpartij
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.