Beoogde feestavond loopt voor Ramos uit op penaltydrama

Reacties

In Groep 4 van de Nations League kwam Duitsland als winnaar uit de bus na een vermakelijk duel met Oekraïne. Bij het duel tussen Zwitserland en Spanje leek de thuisploeg er (mede dankzij twee gemiste strafschoppen van Sergio Ramos) lang met de winst vandoor te gaan, maar zorgde een late treffer voor een puntendeling. 

Beoogde feestavond loopt voor Ramos uit op penaltydrama
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 1
Spanje
Spanje

Er was een basisplaats voor Ramos, die daarmee zijn 177ste interland voor Spanje mocht spelen en nu officieel Europa's recordinternational is. Hij passeert Gianluigi Buffon, die met één wedstrijd minder nu tweede staat. De honger van Ramos is absoluut nog niet gestild, want hij heeft het volgende record alweer in vizier. Ahmed Hassan verzamelde 184 caps voor Egypte, maar Ramos - die nog van geen stoppen weet - zal ook de Egyptenaar willen overtreffen.

Op het veld was er genoeg werk aan de winkel voor Ramos en de zijnen, want de Zwitsers deden weinig onder voor de wereldkampioen van 2010. Hoewel het meeste balbezit was voor het elftal van bondscoach Luis Enrique, pakte Zwitserland brutaal, maar niet onverdiend in de eerste helft de leiding. Een voorzet van Breel Embolo met een stuit werd opgewipt door het veld, waarna Remo Freuler schitterend in de bovenhoek schoot: 1-0.

Schlemiel Ramos 
Na de pauze had Spanje wat recht te zetten, maar stuitte het een aantal keer op de schier onpasseerbare doelman van de Zwitsers, Yann Sommer, die zijn ploeg met kunst- en vliegwerk op de been hield. Toch kwam er een uitgelezen mogelijkheid voor Spanje om op gelijke hoogte te komen, toen voormalig PSV'er Ricardo Rodriguez de bal op de hand kreeg. Uiteraard ging jubilaris Ramos achter de bal staan voor de strafschop, maar ook hij kreeg te maken met Sommer, die zijn inzet keerde.

Verdediger Nico Elvedi van de Zwitsers was echter best bereid de avond van Ramos toch nog feestelijk te maken. De verdediger haalde spits Álvaro Morata onderuit in het strafschopgebied en kon ook nog eens inrukken, omdat hij zijn tweede gele kaart ontving. Het was aan Ramos om het cadeautje (een strafschop) alleen nog maar uit te pakken, maar hij faalde opnieuw. Zijn veel te slappe poging werd eenvoudig gekeerd door Sommer, die zich ontpopte als nachtmerrie van Ramos.

Een punt voor Spanje kwam er alsnog, maar dat was te danken aan invaller Gerard Moreno, die slechts negen minuten nodig had om te scoren. Dat deed hij op aangeven van Sergio Reguilón, waardoor Spanje toch nog een punt meeneemt naar huis en zich mag opmaken voor het laatste treffen van de poulefase met Duitsland, dat aanstaande dinsdag op het programma staat. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Duitsland
Duitsland
3 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Bij Duitsland mocht Philipp Max net als woensdag tegen Tsjechië (1-0) de linkerflank bestrijken. Dat deed de PSV-verdediger van meet af aan met verve, alleen was het niet aan zijn teamgenoten besteed twee voorzetten op maat in de openingsfase tot doelpunt te promoveren. Aan de andere kant had Oekraïne minder kansen nodig om tot scoren te komen, toen Roman Yaremchuk de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg en de bal hard achter Manuel Neuer schoot.

Het waren echter de Duitsters die de bovenliggende partij waren en dus kon de gelijkmaker niet uitblijven. Enkele minuten later was het dan ook raak, toen Leon Goretzka zijn teamgenoot van Bayern München Leroy Sané met een pass op maat bediende: 1-0. Het mooiste van Goretzka moest toen nog komen, want dat de spierbundel ook heel goed kan voetballen liet hij maar weer eens zien bij zijn tweede assist. Een strak aangesneden bal door de lucht werd door Goretzka stilistisch aangenomen, waarna het voor voor Timo Werner een koud kunstje was te scoren. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft kon het elftal van bondscoach Andriy Shevchenko bij tijd en wijlen goed meekomen met de Duitsers, maar was het de onvermijdelijke Werner die wederom van zich liet spreken. De Duitse spits scoorde op aangeven van Matthias Ginter de 3-1 en daarmee tekende voor de eindstand. Het was de zevende goal in slechts zeventien dagen tijd in dienst van Duitsland en zijn club Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.