Invalbeurt in Amsterdam levert Sergio Ramos Europees record op

Reacties

Sergio Ramos viel woensdag kort voor tijd in bij Nederland - Spanje en had nauwelijks een aandeel in de wedstrijd. Toch werd het voor de verdediger een avond om nog eens aan terug te denken.

Invalbeurt in Amsterdam levert Sergio Ramos Europees record op
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje

De invalbeurt voor de 34-jarige Ramos betekende zijn 176ste interland voor Spanje. Daarmee mag hij zich samen met de Italiaan Gianluigi Buffon recordinternational van Europa noemen. Een ongelooflijke prestatie, zei bondscoach Luis Enrique na afloop. 'Het laat zien dat hij anders is en van een uniek niveau', gaf de oefenmeester Ramos een groot compliment.

Ramos maakte op 26 maart 2005, toen nog als rechtsback van Sevilla, zijn debuut voor Spanje. De verdediger won met de nationale ploeg een WK en twee EK's en is nog altijd een belangrijke speler in de selectie. Ramos oogt nog steeds ontzettend fit en in Spanje wordt al gesuggereerd dat hij graag door wil gaan tot en met het WK in Qatar. Als dat waarheid blijkt te zijn, is het een kwestie van tijd voordat de mandekker wereldrecordhouder wordt qua interlands.

Dat wereldrecord staat nu nog op naam van Ahmed Hassan. Hij speelde in totaal 184 interlands voor Egypte. Ramos is na woensdag nog maar acht duels van Hassan verwijderd.

de recordinternationals

# Speler (land) Interlands
1 Ahmed Hassan (Egypte) 184
2 Ahmed Mubarak (Oman) 179
3 Mohamed Al-Daeyae (Saoedi-Arabië) 178
Bader Al-Mutawa (Koeweit) 178
5 Claudio Suárez (Mexico) 177
6 Gianluigi Buffon (Italië) 176
Hossam Hassan (Egypte) 176
Sergio Ramos (Spanje) 176
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.