'Monaco stuurt trainer dag na oefenzege de laan uit'

Reacties

Robert Moreno is zaterdag ontslagen als trainer van AS Monaco. De 42-jarige oefenmeester zat vrijdag nog op de bank toen zijn ploeg op bezoek bij Cercle Brugge won (0-2). Die oefenwedstrijd bleek zijn laatste te zijn namens Monaco, meldt L'Équipe.

'Monaco stuurt trainer dag na oefenzege de laan uit'
© Pro Shots

In Frankrijk komt het ontslag van Moreno niet als een verrassing. De trainer zat pas sinds januari op de bank bij de Monegasken na het vertrek van Leonardo Jardim. De clubleiding stelt volgens de Franse sportkrant hogere eisen en neemt geen genoegen met de negende plek waar Monaco in het afgebroken seizoen op eindigde.

Monaco wil een nieuwe weg inslaan met sportief directeur Paul Mitchell aan het roer. Moreno moest aanvallend voetbal gaan spelen met veel controle, maar daar kwam in de praktijk te weinig van terecht. De clubleiding had ook twijfels over het vermogen van de trainer om spelers te managen en om aan te haken op het hoogste niveau. Volgens L'Équipe is Niko Kovac, die dit seizoen werd ontslagen bij Bayern München, topkandidaat om Moreno op te volgen.

De enige andere ervaring als hoofdtrainer die Moreno hiervoor opdeed waren tien wedstrijden als bondscoach van Spanje. Verder was hij assistent-trainer bij Celta de Vigo, Barcelona en AS Roma. Zo krijgt Anthony Musaba, die NEC onlangs verruilde voor Monaco, al vroeg een andere trainer. De aanvaller stond ruim twee weken op het veld met Moreno.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Monaco
Meer over AS Monaco
Meer A. Musaba
Meer over A. Musaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.