Moeizame zege Twente, nieuwe afgang voor NEC

Reacties

FC Twente blijft dankzij een nipte zege meedoen om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Voor NEC was het opnieuw een enorme bittere avond.

Moeizame zege Twente, nieuwe afgang voor NEC
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 1
FC Twente
FC Twente

FC Twente heeft de aansluiting gehouden met de topdrie. Maar het ging de Enschedese formatie allesbehalve makkelijk af in Leeuwarden. Na een teleurstellende eerste helft brak Aitor Cantalapiedra een half uur voor tijd met een schot van afstand de ban. Cambuur was niet bij machte deze achterstand weg te werken. Met de drie punten verkleinde FC Twente de achterstand op FC Den Bosch en Go Ahead Eagles, die in de topper niet tot scoren kwamen. De marge naar de nieuwe koploper Sparta – dat simpel afrekende met Jong AZ – is drie punten.

N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Dankzij het succesvolle beroep tegen zijn straf kon Jack de Gier vrijdag op de bank plaatsnemen bij NEC. Maar de aanwezigheid van de trainer bleek NEC niet tot grote daden te inspireren. MVV stond bij rust met 0-1 voor dankzij een treffer van Luc Mares, die profiteerde van een fout van NEC-doelman Marco van Duin. Het slippertje van de goalie werd duur betaald, want de Nijmeegse formatie was niet in staat de achterstand weg te werken. NEC is door de vierde thuisnederlaag naar de elfde plaats gezakt.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

Koen van der Biezen keerde in januari na een Duits avontuur terug op de Nederlandse velden. Maar de 33-jarige spits moest bijna een jaar wachten tot hij ook weer tot scoren kwam in zijn vaderland. In zijn 22ste wedstrijd voor TOP Oss was het raak voor Van der Biezen, die daarmee zijn ploeg op het spoor van een zege op hekkensluiter Helmond Sport zette. De status van matchwinner was hem niet gegund. In de slotfase verpestte Nick de Louw het feestje van TOP Oss.

Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Na de voortvarende start onder Hans de Koning was de klad er bij FC Volendam in gekomen. NEC en FC Twente bezorgden de Noord-Hollanders een nederlaag. Roda JC was de derde in rij die Volendam op de knieën kreeg. Dankzij een omstreden strafschop - benut door Cas Peters - werd de Limburgse openingstreffer van Mart Remans nog ongedaan gemaakt. Maar op de 2-1 van Gyliano van Velzen bleef Volendam een antwoord schuldig. Roda is met de winst ten koste van TOP Oss naar de vijfde plaats geklommen.

Almere City FC
Almere City FC
2 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

Almere City FC maakt een slechte periode door. Na vier duels zonder zege was de ploeg van Michele Santoni hard op weg weer niet het zoet van de zege te proeven. Jong Ajax leidde na ruim een half uur met 0-2 dankzij goals van Ryan Gravenberch en Václav Cerny. Voor rust deed Almere via Stijn Meijer wat terug. Invaller Dennis Johnsen maakte met de 1-3 een einde aan de illusies van de thuisploeg, die door de nederlaag verder wegzakt. De goal van Tim Receveur was daarom niets meer dan een schrale troost.

Telstar
Telstar
2 - 4
Jong PSV
Jong PSV

Telstar toonde veerkracht door een 0-2 achterstand weg te poesten. Door toedoen van Senne Lynen en Terell Ondaan was de waarde van de Jong PSV-goals Matthias Verreth en Jordan Teze verkleind. Maar in de slotfase gingen de Eindhovense beloftes er toch met de punten vandoor door goals van invaller Marlon Frey en Ramon Lundqvist.

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
4 - 1
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Nick Venema maakt in de Domstad naam als goalgetter. De spits maakte dit keer tegen FC Dordrecht zijn faam waar door de score te openen. Zijn tiende treffer in de Keuken Kampioen Divisie kreeg na rust een vervolg. Vanaf eigen helft maakte hij een rush die hij afsloot door de bal in het Dordtse doel te werken. Zijn vervanger Jonas Arweiler deed ook van zich spreken met een treffer. Siebe Schets deed Dordrecht heel even hopen. Junior van der Velden nam die hoop weg met de 4-1 voor Jong FC Utrecht.

FC Eindhoven
FC Eindhoven
1 - 3
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
5
Go Ahead Eagles
38
19
6
13
63-57
+6
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.