Sparta profiteert dankzij Rayhi overtuigend van onbesliste KKD-kraker

Sparta Rotterdam heeft de macht in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. De kraker tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch eindigde vrijdagavond onbeslist, de Kasteelheren profiteerden optimaal. Dat laatste was vooral te danken aan goudhaantje Mohamed Rayhi.

Go Ahead Eagles
0 - 0
FC Den Bosch

Het duel in Deventer was op papier het absolute pareltje van de achttiende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. De trotse koploper was tot vrijdagavond FC Den Bosch met 36 punten, daarachter zat Go Ahead Eagles (net als Sparta Rotterdam) op het vinkentouw met 35 punten.

De thuisploeg was voor rust verreweg de betere ploeg. Zo waren er goede mogelijkheden voor Richard van der Venne en Jeff Stans, terwijl Jaroslav Navrátil zijn penaltyclaim niet gehonoreerd zag worden. De Tsjech stuitte voor rust ook nog op FC Den Bosch-keeper Wouter van der Steen na goed terugleggen van Thomas Verheydt, de spits die zelf ook een keer had kunnen scoren. Daar zetten de bezoekers slechts een schot van Stefano Beltrame (net naast) en een poging van Rauno Sappinen (geblokt) tegenover.

Na rust was er nog meer slecht nieuws voor de Brabanders, omdat routinier Danny Holla tien minuten na de hervatting moest inrukken met zijn tweede gele kaart. Het tumult bereikte een kwartier voor tijd het kookpunt toen scheidsrechter Allard Lindhout besloot om de wedstrijd even stil te leggen, nadat fans van Go Ahead en de meegereisde fans van FC Den Bosch het met elkaar aan de stok leken te krijgen.

Het bleef uiteindelijk bij 0-0. Daarmee verlengde FC Den Bosch de ongeslagen reeks naar twaalf duels, maar moest het wel toestaan dat Sparta de bovenste plek overneemt.

Sparta Rotterdam
5 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Tegen Almere City FC was Lars Veldwijk vorige week met een valse hattrick nog de gevierde man bij Sparta Rotterdam, dat op het Kasteel toen met 6-1 uithaalde. Bij het bezoek van Jong AZ aan de Rotterdamse thuishaven was de hoofdrol vrijdagavond weggelegd voor Rayhi. De aanvaller legde in de eerste helft met twee goals de solide basis voor de negende thuiszege.

Bart Vriends maakte met een rake kopbal in de tweede helft een einde aan de onzekerheid, voordat Rayhi na de pauze zijn eigen valse hattrick vervolmaakte. Het slotakkoord was voor Halil Dervisoglu, die in de eindfase nog voor de 5-0 zorgde en daarmee het feest op Spangen compleet maakte.