Mitrovic krijgt megaschorsing voor duwen scheidsrechter

Reacties

Fulham, Aleksandar Mitrovic en Marco Silva kennen hun straf naar aanleiding van de ongeregeldheden in het FA Cup-treffen van The Cottagers met Manchester United, ruim drie weken geleden.

Mitrovic krijgt megaschorsing voor duwen scheidsrechter
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Fulham
Fulham

Manager Marco Silva heeft toegegeven dat hij de scheidsrechter en de vierde official die dag in woord, gebaar en gedrag heeft beledigd. De Portugees ontkende daarentegen dat hij een waterfles richting de grensrechter had gegooid. Silva krijgt twee wedstrijden schorsing en een boete van zo'n 23.000 euro. Dat bedrag wordt nog verdubbeld met een tweede boete, voor het in twijfel trekken van de integriteit van de arbitrage op de persconferentie na de wedstrijd.

Aleksandar Mitrovic moet acht wedstrijden brommen. De onafhankelijke regelcommissie is van mening dat de standaard straf voor gewelddadig gedrag, drie wedstrijden schorsing, 'duidelijk onvoldoende' was. Daardoor krijgt de Serviër er nog vijf potjes bovenop. Hij heeft scheidsrechter Chris Kavanagh een duw gegeven. Ook kreeg hij een boete van ruim 85.000 euro.

Mitrovic heeft één van zijn acht wedstrijden inmiddels al uitgezeten, dus hij zit nog zeven wedstrijden langs de kant. Na zijn schorsing zijn er nog drie Premier League-wedstrijden, zijn rentree zou op 13 mei tegen Southampton kunnen zijn. Silva mist alleen de volgende twee wedstrijden: thuis tegen West Ham United en uit bij Everton. Tenminste: als het bij deze straffen blijft. De FA heeft meteen laten weten dat ze in beroep gaan: zij willen een hogere straf voor beide mannen zien.

Tot slot kreeg ook Fulham een boete. Een factuur voor een kleine vijftigduizend euro zal eerdaags op de deurmat van Craven Cottage vallen, dit omdat de FA het de club aanrekent dat ze er niet toe in staat waren om te zorgen dat hun spelers zich op ordentelijke wijze gedroegen op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer A. Mitrović
Meer over A. Mitrović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.