Misser Cavani kost PSG zege, jubileumtreffer Neymar

Reacties

Paris Saint-Germain heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen OGC Nice. Neymar zorgde voor het doelpunt namens de Franse kampioen.

Misser Cavani kost PSG zege, jubileumtreffer Neymar
PSG
PSG
1 - 1
Nice
Nice

Het seizoen gaat voor PSG uit als een nachtkaars uit. Twee weken geleden kroonde de ploeg van trainer Thomas Tuchel zich voor de zesde keer in de afgelopen zeven jaar tot kampioen, maar vorig weekend verloor het sterrenensemble verrassend de finale van de strijd om de Coupe de France tegen Stade Rennes. Eerder al was Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Manchester United.

Alleen de eer en de winstpremie stond dus nog op het spel zaterdag toen Nice op bezoek kwam. De kampioen trad weliswaar met zo goed als de best mogelijke formatie aan, maar de echte passie ontbrak. Kort na rust kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong door een treffer van Ignatius Ganago, die fraai binnenschoot. De gelijkmaker kwam na een uur van Neymar, die een strafschop benutte. Het was zijn vijftigste doelpunt in dienst van PSG. Daar had hij slechts 57 duels voor nodig.

Dat de thuisclub uiteindelijk geen drie punten overhield aan de wedstrijd kwam door Edinson Cavani. De spits uit Uruguay miste diep in de extra speeltijd een strafschop, die werd toegekend na een overtreding op Neymar, nadat hij eerder al een doelpunt afgekeurd zag worden. Het bleef 1-1 in Parc des Princes, waardoor Paris Saint-Germain nu 85 punten heeft uit 35 duels. De Franse topclub speelt hierna nog drie duels om des keizers baard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.