Tuchel roept om vers bloed bij afgeleefd Paris Saint-Germain

Reacties

Het seizoen van Paris Saint-Germain gaat op dit moment als een nachtkaars uit. De miljoenenploeg van trainer Thomas Tuchel legde anderhalve week geleden beslag op de landstitel, maar maakt sindsdien een fletse indruk. Marquinhos vindt het ontoelaatbaar.

Tuchel roept om vers bloed bij afgeleefd Paris Saint-Germain

De verdediger zegt in gesprek met L'Équipe dat de ploeg moet leren het seizoen in stijl af te ronden. De nederlaag van dinsdag, het eerdere verlies in de Franse bekerfinale, de voortijdige uitschakeling in Europa én de verliespartijen voorafgaand aan de verovering van de titel zijn geen resultaten waar de fans op zitten te wachten, weet de Braziliaan.

'We zijn enorm teleurgesteld. We zitten in een lastige fase, maar daar komen we alleen uit door hard te werken', zegt Marquinhos vastberaden. 'Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd in de kleedkamer. We moeten het samen doen.'

Vier duels te gaan
De Fransen hebben nog vier wedstrijden voor de boeg: thuis tegen OGC Nice en Dijon en uit tegen Angers en Stade Reims. 'We kunnen wel hopen dat het seizoen snel voorbij is, maar dat is echt te makkelijk. We moeten een manier vinden om met de druk om te gaan', zegt Marquinhos.

'Als we zo door blijven gaan, krijgen we het nog heel lastig. Dan zullen we het te horen krijgen van de fans en de media. Het moet anders. Maar alleen samen vinden we de weg terug. We kunnen niet nog vier van zulke klotewedstrijden spelen', moppert de Braziliaan. 'Wij zijn Paris Saint-Germain, wij zijn de kampioen en dat moeten we laten zien.'

Trainer Tuchel zegt dat individuele fouten ten grondslag lagen aan het verlies bij Montpellier. Bovendien, geeft de Duitser aan, heeft hij voortdurend te weinig spelers tot zijn beschikking. 'We hadden er tegen Montpellier vijftien, plus twee jeugdspelers. Alle anderen zijn geblesseerd en dat is al zo sinds februari', verzucht Tuchel.

'We spelen op dit moment met jongens die er eerst tien weken uit lagen en nu alweer spelen… na slechts twee trainingen. De spelers met wie we het steeds hebben gedaan zijn uitgeput en het risico op overbelasting wordt met de wedstrijd groter', aldus de coach van Paris Saint-Germain.

Mentale kwestie
Dat er ook in de hoofden van de spelers iets niet goed zit, wil Tuchel niet ontkennen. 'Maar dat is normaal. Het was niet eenvoudig om kampioen te worden, want we speelden om de drie dagen met maar zestien man. Ik denk dat wij de enige club in de toptien van Europa zijn die dat meemaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als de spelers iets van hun mentaliteit hebben ingeleverd, begrijp ik dat wel. Wij hebben ook spelers nodig die het gewend zijn vijftig wedstrijden per seizoen te spelen. Daarmee neem je hobbels en kun je steeds alles geven, tegen elke tegenstander. Dat is absoluut essentieel', benadrukt Tuchel.

Tuchel zegt dat niemand al met zijn hoofd in de zomerperiode mag zitten. 'Het seizoen is pas voorbij na de wedstrijd tegen Stade Reims en niet eerder. Als je een professional bent, weet je dat. We moeten laten zien wat wij kunnen, we hebben geen keus. Het seizoen mag echt niet zo eindigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.