Ben Arfa trekt zeer lange neus richting PSG

Reacties

Voor één speler bij Stade Rennes smaakte de overwinning op Paris Saint-Germain in de bekerfinale extra zoet. Hatem Ben Arfa leeft al langer in onmin met de club en dus kon hij het niet laten om na afloop van de wedstrijd een sneer uit te delen.

Ben Arfa trekt zeer lange neus richting PSG

Stade Rennes verraste PSG in de finale door eerst een 0-2 achterstand goed te maken en vervolgens de beslissende penaltyserie te winnen. Ben Arfa benutte zijn penalty in die strafschoppenserie en hij had een boodschap voor PSG, met name voor voorzitter Nasser Al-Khelaifi.

'Dit is fantastisch en heel speciaal. Dit is zeker een signaal richting Nasser. Je moet je tegenstander namelijk nooit onderschatten, want op een dag komen ze sterker terug.' Ben Arfa stond van 2016 tot en met 2018 onder contract in Parijs, maar de middenvelder verliet de club op vervelende wijze.

Hatem Ben Arfa op de training van Paris Saint-Germain.
Hatem Ben Arfa op de training van Paris Saint-Germain.

In de zomer van 2018 kon hij weg bij PSG, tot dat moment had hij in het hele jaar geen enkele wedstrijd gespeeld. Sterker nog, de laatste keer dat hij in actie kwam voor de huidige kampioen van de Ligue 1 was op 5 april 2017.

Ben Arfa claimt onheus behandeld te zijn en sleepte PSG voor de rechter. Omdat hij - zonder volgens hem goede reden - nauwelijks in actie kwam in zijn laatste jaren, kon hij moeilijker een nieuwe club vinden. Dat lukte hem uiteindelijk alsnog met Stade Rennes en na de gewonnen finale is het de beurt aan Ben Arfa om een lange neus te trekken.

Want bij de sneer richting Al-Khelaifi bleef het niet. 'Dit is een Remontada, maar dat is PSG inmiddels wel gewend', riep Ben Arfa na de overwinning in het toernooi om de Coupe de France. Daarmee doelt de ex-speler van de club natuurlijk op de pijnlijke nederlagen van PSG in de Champions League.

Twee seizoenen geleden werd PSG uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League, terwijl de heenwedstrijd tegen Barcelona met liefst 4-0 werd gewonnen. Ook dit seizoen ging het mis in het elitetoernooi, Manchester United maakte een 0-2 verliesbeurt goed in de returnwedstrijd tegen PSG.

'Adrien Rabiot (die na het weigeren van het verlengen zijn aflopende contract werd teruggezet naar het tweede elftal, red.) zal op een dag ook tegenover PSG staan en ze pijn doen. Wie slecht doet, slecht ontmoet. Ik heb niets tegen de club, alleen tegen de mensen die de club leiden', aldus Ben Arfa.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer H. Ben Arfa
Meer over H. Ben Arfa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.