'Ben Arfa krijgt een ton en een euro van PSG'

Reacties

Hatem Ben Arfa heeft succesvol geprocedeerd tegen Paris Saint-Germain. De 36-jarige middenvelder, tussen 2016 en 2018 speler van de Parijse club, zou een ton plus een euro krijgen van zijn ex-werkgever.

'Ben Arfa krijgt een ton en een euro van PSG'
© Pro Shots

Dat meldt L'Équipe. Er zou 100.000 euro zijn kant op komen in salaris en ethische bonussen die hem nog toekomen, en daarbovenop nog een symbolische euro vanwege pestgedrag. De problemen zouden zijn gestart na een opmerking van Ben Arfa over president Nasser El-Khelaïfi. Ben Arfa maakte daarna geen onderdeel meer uit van de A-selectie totdat de organisatie achter de Ligue 1 vorderde dat Ben Arfa weer mocht meetrainen.

De rechter vond het 'pestgedrag' dat Ben Arfa met de reserves mee te laten trainen om hem zo tot een transfer te bewegen, maar ging niet mee in de oorspronkelijke eis van een schadevergoeding van 7,7 miljoen euro. Hij krijgt ruim 25.000 euro terugbetaald die PSG had ingehouden toen hij niet was komen trainen, maar Ben Arfa was die dagen geblesseerd en de rechter oordeelde dat zijn absentie gegrond was.

Ook de contractueel afgesproken ethische premie voor die maand, 75.000 euro, moet nog worden terugbetaald. Het consortium achter Paris Saint-Germain, met een geschat vermogen van ruim 435 miljard euro, zal daar vermoedelijk niet overdreven lang van wakker liggen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.