Ben Arfa sleept PSG voor de rechter

Reacties

Paris Saint-Germain zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de gang van zaken rond Hatem Ben Arfa, die miljoenen claimt wegens de in zijn ogen onheuse behandeling.

Ben Arfa sleept PSG voor de rechter

Ben Arfa vertrok afgelopen zomer via de achterdeur bij Paris Saint-Germain. Voor de aanvallende middenvelder, die in september bij Stade Rennes onderdak vond, was het een einde aan een teleurstellend verblijf in Parc des Princes. De ongelukkige samenwerking krijgt een juridisch staartje. Ben Arfa sleept PSG voor de rechter.

De Franse rechter moet oordelen of Ben Arfa recht heeft op de acht miljoen euro die hij claimt voor de anderhalf jaar aan de zijlijn. Sinds zijn optreden in april 2017 tegen Avranches speelde hij geen minuut meer voor PSG. Volgens zijn advocaat Jean-Jacques Bertrand was de verbanning een bewuste actie van voorzitter Nasser Al-Khelaifi.

Al-Khelaifi zou namelijk ongelukkig zijn geweest met een opmerking die Ben Arfa maakte in een onderhoud met de emir van Qatar na een training daags na het duel met Avranches. 'Ben Arfa zei: "Ik ben blij u te spreken, omdat ik een paar berichtjes heb gestuurd aan de voorzitter en hij heeft niet geantwoord"', zo vertelde Bertrand tegen Sky Sports. 'Er waren geen slechte intenties, maar blijkbaar viel het slecht bij de voorzitter.'

De verbanning was schadelijk voor de carrière van Ben Arfa, die door de maatregel van PSG niet op het veld kon laten zien wat hij kon en zo moeilijker een andere club kon vinden. De Franse kampioen heeft (nog) niet gereageerd op de aantijging. De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid zich eind 2019 over de zaak buigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer H. Ben Arfa
Meer over H. Ben Arfa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.