Tuchel veroordeelt actie Neymar: 'Zoiets kan je echt niet maken'

Reacties

Thomas Tuchel heeft de actie van Neymar na afloop van de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes veroordeeld. De trainer van Paris Saint-Germain vond dat er geen enkel excuus mogelijk was voor het gedrag van zijn sterspeler, die een provocerende fan een tik gaf.

Tuchel veroordeelt actie Neymar: 'Zoiets kan je echt niet maken'

'Daar hou ik echt niet van. Ik hou er helemaal niet van, je kan zoiets echt niet maken. Dat is gewoon niet mogelijk. Ik heb het zelf niet gezien, maar iedereen heeft me erover verteld', zei Tuchel op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel van dinsdag met Montpellier over de veelbesproken actie van de net weer fitte Neymar, die zijn frustraties de vrije loop liet nadat PSG de Coupe de France was misgelopen in de strafschoppenserie

'Ik was er zelf ook en het is niet makkelijk om die trappen op te lopen na een nederlaag', vervolgde Tuchel over het incident. 'Het was ook voor mij en alle anderen erg moeilijk, maar we zullen het moeten accepteren. Als we winnen is dat nu eenmaal makkelijker dan als we verliezen, maar dat moeten we accepteren. Je moet respect tonen, dat is een absolute noodzaak. Je kan geen ruzie gaan zoeken met een toeschouwer.'

Het gebeurt niet vaak dat Tuchel zijn spelers dermate veroordeelt. Nadat Neymar na afloop van de Champions League-uitschakeling tegen Manchester United was losgegaan op Instragram, nam de Duitse coach het bijvoorbeeld nog voor hem op. De 27-jarige Braziliaan werd wegens zijn beledigingen aan het adres van de arbitrage uiteindelijk voor drie duels geschorst voor de UEFA. Franse media verwachten nu een nog zwaardere straf, waardoor zijn seizoen bij PSG al ten einde zou zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.