Nieuw echec maakt chagrijn bij PSG nog groter

De teleurstelling houdt voorlopig nog aan bij Paris Saint-Germain. De formatie van trainer Thomas Tuchel gaf dinsdag tot twee keer toe een voorsprong weg en verloor uiteindelijk van Montpellier, drie dagen nadat de bekerfinale verloren ging tegen Stade Rennes.

Montpellier
Montpellier
3 - 2
PSG
PSG

Bij PSG heerste teleurstelling na de verloren bekerfinale. Stade Rennes, de nummer elf van de Ligue 1, was na strafschoppen te sterk, Kylian Mbappé kreeg een rode kaart en was daardoor geschorst tegen Montpellier. Neymar moet nog vrezen voor een straf omdat hij na de bekerfinale een toeschouwer sloeg. Eerder verloor PSG in de competitie al van Lille (5-1) en FC Nantes (3-2), waardoor het titelfeest even werd uitgesteld.

En dan moest de ploeg van Tuchel nog vijf competitiewedstrijden spelen in de wetenschap dat er niets meer te winnen valt dit seizoen, aangezien het kampioenschap al is behaald en PSG in alle bekertoernooien al werd uitgeschakeld. Met onder anderen Neymar en Ángel Di María in de basis werd PSG in het zadel geholpen door de thuisploeg. Juan Bernat gaf na twaalf minuten voor vanaf de linkerflank en Ambroise Oyongo schoof de bal in zijn eigen doel.

Dat was niet de enige eigen goal van de avond, want halverwege de eerste helft deed PSG hetzelfde. Presnel Kimpembe, die zaterdag tegen Stade Rennes de bal ook al in eigen doel werkte, kopte nu raak uit een vrije trap van Florian Mollet. Daarna was het vooral Montpellier dat kansen kreeg op de voorsprong. Andy Delort en Damiel Le Tallec dwongen Gianluigi Buffon tot een redding. Delort schoot later nog over uit een voorzet van Gaetan Laborde, maar bij rust stond het 1-1.

Zo bleef PSG overeind. De bezoekers sloegen vervolgens in de tweede helft toe met Layvin Kurzawa als vervanger van aanvaller Eric-Maxim Choupo-Moting. Centrale verdediger Marquinhos ging mee naar voren en deed dat goed. Montpellier kreeg de bal niet weg rond het eigen zestienmetergebied. De Braziliaan blokte een pass van Vitorino Hilton, waarna Di María plots opdook voor keeper Benjamin Lecomte. Met een pirouette speelde hij zichzelf vrij om af te ronden: 1-2.

Niet lang na de nieuwe voorsprong voor PSG miste Julian Draxler een grote kans om de marge te verdubbelen. Zijn schot werd geblokt, waarna Montpellier de controle weer overnam. Delort schoot hard over het doel van Buffon, die even later een antwoord had op een poging van Mollet. Met nog tien minuten op de klok kreeg de Italiaanse routinier toch weer een tegentreffer. Mollet stuurde Delort weg. De defensie van PSG was heel eenvoudig gezien, waarna Delort raak schoot: 2-2.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, zorgde invaller Souleymane Camara vijf minuten later voor 3-2. Leandro Paredes kreeg de bal van Buffon uit een korte uittrap, treuzelde en verspeelde de bal. Camara strafte die fout genadeloos af. PSG blijft daardoor op 84 punten staan, terwijl Montpellier stijgt naar de vijfde plek en 54 punten heeft.