Montpellier bevestigt komst FC Utrecht-verdediger

Reacties

FC Utrecht heeft Modibo Sagnan verkocht aan Montpellier. De Domstedelingen wilden de 24-jarige verdediger liever niet kwijt, maar de Fransman zelf had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar zijn geboorteland.

Montpellier bevestigt komst FC Utrecht-verdediger
© Pro Shots

Utrecht houdt ruim drie miljoen euro over aan de transfer van Sagnan. Door een bonusconstructie zou het bedrag nog verder op kunnen lopen. Sagnan had nog een contract tot medio 2026 in Stadion Galgenwaard. Afgelopen zomer kwam hij voor één miljoen euro definitief over van Real Sociedad, dat het eerst al een seizoen verhuurde aan FC Utrecht. In totaal speelde Sagnan 42 officiële wedstrijden voor FC Utrecht en scoorde daarin twee keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sagnan debuteerde namens RC Lens in de Ligue 2 en maakte daar veel indruk. In januari 2019 betaalde Sociedad zo'n vijf miljoen euro voor de verdediger. Namens de Basken kwam de voormalige jeugdinternational van Frankrijk tot 22 duels. Verhuurd werd hij achtereenvolgens aan RC Lens, Mirandés, Tondela en vorig seizoen dus FC Utrecht. Nu gaat Sagnan het bij Montpellier, de huidige nummer twaalf van de Ligue 1, proberen op het hoogste niveau in Frankrijk.

Ook Bart Ramselaar zal Utrecht verlaten. De middenvelder vertrekt naar Singapore om daar voor Lion City Sailors te gaan spelen. Utrecht houdt aan die transfer om en nabij de anderhalf miljoen euro vast over. Tegenover het vertrek van Ramselaar en Sagnan staan inkomende transfers van Niklas Vesterlund en Jeppe Okkels. Voor Okkels betaalt Utrecht naar verluidt ongeveer 700 duizend euro, Vesterlund kost rond de half miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Montpellier
Meer over Montpellier
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer M. Sagnan
Meer over M. Sagnan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.