'Mislintat mag hopen op terugkeer bij Borussia Dortmund'

Reacties

Sven Mislintat is naar verluidt in beeld voor een functie bij Borussia Dortmund. De ex-directeur voetbalzaken van Ajax prijkt op een lijstje kandidaten om komende zomer de technische portefeuille van Hans-Joachim Watzke over te nemen.

'Mislintat mag hopen op terugkeer bij Borussia Dortmund'

Watzke vertrekt medio 2025 als algemeen directeur bij Dortmund, maar stoot zijn werkzaamheden als technische man komende zomer al af. Sky Sport schetst maandag dat er drie mogelijkheden zijn voor de opvolging van de 64-jarige bestuurder. De eerste optie is dat Sebastian Kehl wordt gepromoveerd tot algemeen directeu In dat geval lonkt voor Mislintat een rol als technisch directeur.

Mislintat was in het verleden hoofdscout in Dortmund en werkte voor Arsenal, VfB Stuttgart en Ajax. Zijn dienstverband in Amsterdam mondde uit in een teleurstelling. In september nam Ajax vervroegd afscheid van Mislintat, die sindsdien werkloos is. Een terugkeer naar het Signal Iduna Park is niet meteen een vanzelfsprekendheid, want Kehl zou niet staan te springen om een samenwerking.

Zorc en Sammer
Overigens is niet alleen Kehl in beeld voor de opvolging van Watzke als algemeen directeur. Ook Michael Zorc en Matthias Sammer worden genoemd. De kans dat een van hen doorschuift, is nihil. Zorc wordt niet als innovatief genoeg beschouwd, terwijl Sammer na zijn beroerte van acht jaar geleden geen baan met een grote verantwoordelijkheid meer heeft gehad.

De laatste optie is er een van buitenaf. Daarbij valt de naam van Fredi Bobic en Sami Khedira. De 36-jarige ex-international zou met name in de ogen van Sammer geschikt zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.