Minteh maakt mindere beurt in Zwolle: 'Snelle spelers zijn langzame denkers'

Reacties

Yankuba Minteh kende een minder optreden voor Feyenoord in het competitieduel met PEC Zwolle (0-2). Trainer Arne Slot roemde de Gambiaanse vleugelaanvaller eerder nog om zijn overzicht, maar daar ontbrak het zondagmiddag aan.

Minteh maakt mindere beurt in Zwolle: 'Snelle spelers zijn langzame denkers'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Minteh leek in Zwolle vooral bezig met zijn eigen spelletje en zag vrijstaande ploeggenoten meerdere keren over het hoofd. Mario Been zag de negentienjarige dribbelaar meerdere keren de verkeerde keuze maken en daardoor keer op keer balverlies lijden. De voormalig trainer van Feyenoord haalde bij ESPN zijn stokpaardje van stal. 'Snelle spelers zijn langzame denkers. Hoe meer tijd hij krijgt om na te denken... Zijn snelheid is een enorm wapen, maar hij wil te graag laten zien dat hij de laatste weken uitstekend speelt. Hij moet wat meer oog hebben voor de mensen om zich heen.'

Ook ESPN-analist Kenneth Perez zag Minteh zichzelf verliezen in allerlei rare dribbels. 'Niet afgeven, maar dribbelen, dribbelen, dribbelen', zei de Deense oud-prof zondagavond in het programma Dit was het Weekend. 'Hoofd omlaag en maar dribbelen. En als je hoofd omlaag staat, zie je dus niet wat er om je heen gebeurt. En dat was een beetje het geval vandaag.' Toch ziet Perez nog steeds potentie in Minteh, mits hij het overzicht behoudt. 'Dan word je echt een topper, dan word je Thierry Henry', om vervolgens te benadrukken dat hij Minteh nog niet wil vergelijken met de Franse legende.

Ruwe diamant
Bij NOS Studio Voetbal was de mindere beurt van Minteh ook het onderwerp van gesprek, zeker omdat het van Newcastle United gehuurde talent zich vorige week nog positief onderscheidde. 'Het is een ruwe diamant die nog het nodige te leren heeft. Hij miste vandaag het overzicht en bleef maar naar beneden kijken. Je moet wel weten wat zich in je omgeving afspeelt. Dat is wel een punt van ontwikkeling, maar laten we niet vergeten dat deze jongen iets meer dan een jaar geleden nog in Gambia speelde, dus het is knap dat hij zich al op dit niveau laat gelden. Hij kan alleen maar beter worden', zei Ibrahim Afellay.

Daar sloot Pierre van Hooijdonk zich bij aan. De oud-spits van Feyenoord zag Minteh in de Champions League nog wel goed invallen tegen Atlético Madrid. 'Hij is razendsnel. Maar dan is het hopen dat hij de juiste keuze maakt. Hij is echt nog jong. Waar ik altijd naar kijk is hoe iemand zijn traptechniek is. Dat is voor mij bepalend of iemand scorend vermogen gaat hebben.' Die liet hem in Zwolle in de steek, maar toch scoorde Minteh al drie keer in de Eredivisie. 'Vandaag was hij een beetje een tegenstander voor Feyenoord, maar in de meeste wedstrijden was hij echt een plaag voor de tegenstander.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.