Miljoenentransfer Arnautovic helpt FC Twente ook

Reacties

Het buitensporige uitgavenpatroon uit het verleden hangt nog immer als een molensteen om de nek van FC Twente. Juist transfers uit die tijd bieden nu ruimte voor uitermate welkome meevallers, zoals die van Marko Arnautovic naar China.

Miljoenentransfer Arnautovic helpt FC Twente ook

Van miljoenentransfers van Quincy Promes (naar Ajax) en Luuk de Jong (naar Sevilla) pikt FC Twente graantjes mee die zeer welkom zijn om het magere spelersbudget voor komend seizoen op te krikken.

Technisch directeur Ted van Leeuwen kan niet al deze extra's investeren aangezien er ook een deel gaat naar de schuldeisers. Toch is elke euro meegenomen en er lonken meer meevallers door internationale miljoenentransfers met een Enschedees tintje dankzij de te ontvangen opleidings- en solidariteitsvergoeding.

Joachim Andersen gaat naar verluidt voor 25 miljoen euro de overstap maken van Sampdoria naar Olympique Lyon, terwijl Marko Arnautovic nu een transfer van vergelijkbare grootte heeft gemaakt.

De Oostenrijkse aanvaller, die in 2010 na vier jaar Enschede definitief achter zich liet, verhuist na enige gekrakeel voor 25 miljoen euro van West Ham United naar het Chinese Shanghai SIPG. Hem wacht een weeksalaris van 200 duizend euro. Het akkoord volgt op een periode met over en weer verwijten over een gebrek aan medewerking en waardering tussen West Ham United en Arnautovic, die het in januari afgewezen Chinese avontuur alsnog aangaat. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.